MTV: Mikko Lehtonen joutui karuun välitilaan – pelitauko venymässä hurjan pitkäksi

Mikko Lehtonen jokerit toronto maple leafs

Jokereissa KHL:n valloittanut Mikko Lehtonen teki sopimuksen Toronto Maple Leafsin kanssa, mutta NHL-unelma uhkaa viivästyä ikävä paljon.

MTV:n jututtama Mikko Lehtonen on huolissaan tulevasta, sillä KHL:ää Jokereissa dominoinut 26-vuotias pakki on erikoisen ja yllättävän ongelman edessä.

NHL:n kausi uhkaa venyä todella myöhäiseen syksyyn ja sen myötä ensi kauden alku venyy joulu- tai jopa tammikuulle. Tämä tarkoittaisi sitä, että Lehtosen tauko peleistä venyisi jopa 10 kuukauden mittaiseksi. Tämän vuoksi Lehtonen joutuu nyt pohtimaan tarkasti vaihtoehtojaan.

Mainos alkaa

Hänen sopimuksensa Maple Leafsin kanssa koskee kautta 2020-2021, joten NHL:n sääntöjen mukaan suomalaispuolustaja ei voi hypätä askiin vielä ”tällä kaudella”, sillä sopimus solmittiin siirtotakarajan jo umpeuduttua. Pelaamisen mahdollisuutta on kuitenkin kyselty NHL:ltä.

– Olisihan se mahtavaa, jos noin kävisi. Mutta näillä näkymin tuo ei ole mahdollinen kuvio. Paras vaihtoehto on se, että saisin pelata. Missä? Sitä en tiedä. Mutta kyllä minä haluan pelata heti kun se vain on mahdollista, Lehtonen pohti MTV:n haastattelussa.

Lehtonen tehtaili Jokerien takalinjoilla 60 otteluun tehot 17+32=49 ja hänen huimat esityksensä poikivat hänelle myös KHL:n parhaan puolustajan tittelin.

Lue myös: TPS teki jälleen järkyttävät miljoonatappiot – ”Viime kausi oli iso pettymys”


Pelaajat:
Joukkueet: