IL: Mikko Lehtonen avautui kevään tapahtumista – jättimäinen sakko lähdön uhkana

Mikko Lehtonen - Pallomeri.net

Mikko Lehtonen ja hänen agenttinsa Mika Rautakallio ovat avanneet Iltalehdelle syitä siihen, miksi suomalaispuolustaja ei jättänyt SKA Pietaria aiemmin.

Taustalla oli nelivuotinen ja erittäin rahakas sopimus – yksi koko KHL:n massiivisimpia.

– Dialogin aikana kävi selväksi, että sopimuksen purku olisi maksanut pelaajalle 160 miljoonaa ruplaa, eli tämän hetken kurssin mukaan noin kaksi miljoonaa euroa, Rautakallio paljastaa.

Mainos alkaa:

Sopimusta oli jäljellä vielä kolme kautta, mutta neuvottelut sopimuksen purusta aloitettiin välittömästi, kun Venäjä oli hyökännyt Ukrainaan.

– Playoffsin aikana pääsimme SKA:n johdon kanssa yhteisymmärrykseen siitä, että jos Mikko pelaa kauden loppuun Pietarissa, niin SKA purkaa loppusopimuksen. Siksi hän pelasi kauden loppuun Venäjällä, Rautakallio kertoo.

Jo aiemmin neuvotteluapuun oli pyydetty muun muassa IIHF:ää. Kansainvälinen liitto oli kuitenkin päättänyt, ettei se halua puuttua asiaan taloudellisista asioista johtuen.

– Jos IIHF ei ollut valmis tarttumaan aiheeseen ja auttamaan, niin miten yksittäinen pelaaja voi ottaa kahden miljoonan euron riskin tulevaisuutensa suhteen, pelaaja-agentti kysyy.

Lehtonen kertoo, että olosuhteet eivät hänen osaltaan pudotuspelien aikanakaan muuttuneet, sillä pelaajien keskuudessa sota-asioista ei puhuttu. Suomalaispuolustaja kuitenkin kertoo, että mieli oli kokoajan sellainen, ettei hän haluaisi enää pelata Venäjällä.

– Mutta ei tullut venäläisten suunnalta missään vaiheessa painostusta tai suunsoittoa tästä aiheesta meidän suuntaamme. Ei pelaajilta, ei vastustajilta eikä seurajohdolta. Se mitä Venäjä tekee Ukrainassa on järkyttävää. Se on anteeksiantamatonta. Tuollaista ei saisi ikinä tapahtua, pelaaja toteaa.

Lehtonen myöntää, että voisi käyttää kovempaakin kieltä, mutta toteaa samalla, että eiköhän hänen kantansa näilläkin sanoilla tule selväksi.


Joukkueet: