Video: Oilersin Mikko Koskinen menetti mailansa – pakki antoi omansa ja sai jäähyn

Mikko Koskinen Edmonton Oilers / Pallomeri.net

Edmonton Oilersin Mikko Koskinen menetti mailansa kesken pelin. Puolustaja Darnell Nurse antoi hänelle omansa, mutta teki sen niin, että joutui jäähylle.

Edmonton Oilersin ja San Jose Sharksin välisen ottelun avauserässä nähtiin erikoinen tilanne, kun Oilers-pakki Darnell Nurse sai jäähyn maalivahti Mikko Koskisen auttamisesta.

Oilers johti 2-0, kun peliä oli pelattu kahdeksisen minuuttia. Koskinen oli menettänyt mailansa kesken pelin ja Nurse teki kuten puolustajan kuuluu ja antoi Koskiselle oman mailansa, kun Sharksin seuraava hyökkäys oli matkalla kohti Oilersin aluetta.

Nursen ajatus oli siis tismalleen oikea, mutta tapa, jolla hän aikeensa toteutti, meni pahasti vihkoon. Nurse oli näet menossa vaihtoon ja oli lähes keskialueella huomatessaan tilanteen. Sen kummemmin asiaa ajattelematta hän totteli impulssia ja heitti mailansa jäätä pitkin Koskiselle.

Vierestä tilannetta seuranneella tuomarilla ei näin jäänyt muuta vaihtoehtoa, kuin nostaa tassu pystyyn ja antaa tilanteesta jäähy. Mailan heittäminen on kielletty säännöissä yksiselitteisesti kentän jokaisella alueella eikä Nurse ilmeisesti vain tullut sitä ajatelleeksi keskellä painerikasta tilannetta.

Jäähy ei johtanut suoraan takaiskuun, mutta San Josen avausmaali syntyi vain 46 sekuntia jäähyn päättymisen jälkeen, joten jäähyn vaikutusta maaliin tuskin voidaan juuri kiistää.

Sharks voitti ottelun maalein 6-3.

Mikko Koskinen on ilman mailaa ja Darnell Nurse auttaa jäähyn arvoisesti:

Katso myös: Video: Sebastian Aho hurjana Arizonassa – nousi jo NHL:n maalipörssin 7. sijalle


Pelaajat:
Joukkueet: