Video: Mikko Koivu oli juhlapelinsä sankari – 1000 peliä, 700 pistettä ja voittomaali rankkarikisassa

Mikko Koivu Minnesota Wild / Pallomeri.net

Minnesotan kapteeni Mikko Koivu pelasi sunnuntaina 1000. NHL-ottelunsa. Hän teki pelissä myös 700. pisteensä sekä voittomaalin rankkarikisassa.

Mikko Koivusta tuli sunnuntaina historian ensimmäinen Minnesota Wildin pelaaja, joka pelaa tuhat ottelua seuran väreissä ja NHL-historian viideskymmenesviides pelaaja, joka pelaa ensimmäiset tuhat otteluaan samassa seurassa. Wild kohtasi Koivun juhlaottelussa kotonaan Dallas Starsin.

Koivu oli selvästi päättänyt olla juhlissaan paljon muutakin kuin pelkkä sivustakatsoja, sillä Wild-kippari johti joukkoja edestä. Koivu teki uransa 700. tehopisteen syöttämällä ottelun avausmaalin.

Mainos alkaa:

Wild pelasi ylivoimaa ja Koivu piti hyvällä pelinluvullaan hyökkäyksen käynnissä lyömällä ensin irtokiekon ränniin kohti omia ja seuraamalla tilannetta loppuun asti hän sai kiekon takaisin vapaaseen paikkaan. Koivu reagoi nopeasti ja toimitti kiekon maalin eteen, josta Kevin Fiala jatkoi kiekon onnekkaasti sisään luistimellaan.

Koivu otti vielä suurempaa roolia, kun ottelua ratkottiin rankkarikisassa. Koivu ei tunnetusti kovissa paikoissa jäädy, joten ratkaisevalla kierroksella kapteeni astui jäälle ja upotti vuorenvarman osuman patenttiharhautuksellaan. Kun maalivahti Alex Stalock torjui Starsin viimeisen yrityksen, niin Wild pääsi juhlimaan Koivun lisäksi myös 3-2-voittoa.

Kotiyleisön suosionosoitukset Mikko Koivulle 1000. pelin johdosta:

Mikko Koivu tekee 700. tehopisteensä:

Koivu ratkaisee pelin rankkarikisassa:

Katso myös: Video: Surkuhupaisa ottelu – Robert Helenius tyrmäsi surkean vastustajansa 2. erässä


Pelaajat:
Joukkueet: