Mikko Koivu avautui lopettamispäätöksestään: “En päässyt pelin ytimeen takaisin kiinni”

Mikko koivu lehdistötilaisuus - pallomeri.net

Mikko Koivu yllätti tiistaina ilmoittamalla lopettavansa pelaajauransa välittömästi, kesken kauden. Nyt Koivu on kertonut lehdistötilaisuudessa päätöksen taustoja.

– En päässyt pelin ytimeen takaisin kiinni. Siihen sisältyy kaikki; harjoittelu, pelitilanne ja itseluottamus ovat varmasti kaikki osallisina. Se yllätti, mutta ei se ollut mikään yksittäinen hetki tai yksittäinen peli, Koivu pohdiskeli.

– Olen itse kokenut, että kokeneelta pelaajalta tarvitaan vahva ääni pukukopissa. Siihen olen itse tottunut. Jotenkin en tuntenut sitä, että olisin pystynyt omana itsenäni olemaan joukkueessa ja johtamaan sitä, koska pelillinen esitys ei ollut enää sitä, mitä itseltäni vaadin. Se kokonaisuus ajoi tähän pisteeseen, että halusin olla itselleni rehellinen ja tehdä päätöksen keskellä kautta.

Mainos alkaa:

Ajatus kypsyi pikkuhiljaa

Koivu sanoo, että hän oli jutellut GM Jarmo Kekäläisen sekä valmentaja John Tortorellan kanssa tiistaiaamuna, ja molemmat olivat tukeneet päätöstä. Koivu myös painotti, ettei päätös suinkaan ollut syntynyt yhdessä yössä, tai yhdessä pelissä.

– Tämä on pikkuhiljaa kypsynyt ajatus. Nyt jotenkin tuntui, että on hyvä aika ja se tunne vahvistui koko ajan päivä päivältä enemmän. Se oli myös reilua joukkuetta kohtaan.

Tulevaisuuden suunnitelmat ovat vielä auki.

– Ensimmäistä kertaa elämässäni en tiedä, mitä seuraavaksi on luvassa. Siitä tulee varmasti myös haasteellista. Seuraavien päivien aikana ajatukset alkavat varmasti kirkastua ja siirryn kohti seuraavaa kappaletta elämässäni.

Mikko Koivu pelasi NHL:ssä 1035 runkosarjaottelua, joissa syntyi 711 tehopistettä (206+505). Leijonapaidassa uran tähtihetki osui kevääseen 2011, jolloin Leijonat voitti MM-kultaa Koivun kipparoimana. Koivu edusti koko NHL-uransa Minnesota Wildia, mutta täksi kaudeksi hän siirtyi Columbus Blue Jacketsin paitaan paitaan yksivuotisella sopimuksella.

Mikko Koivu sai ylistystä NHL:n Twitter-tilillä:

Jos tweetti ei näy, voit katsoa sen TÄSTÄ.


Pelaajat:
Joukkueet: