Mikko Ilonen voitossa kiinni Saksassa

Rio Mikko Ilonen Pallomeri.net
Rio Mikko Ilonen Pallomeri.net

Mikko Ilosen otteet ovat jälleen olleet vakuuttavia European Tourin European Openissa ensimmäisen kolmen kierroksen ajan. Tulokset 69-66-67 (-11) ovat nostaneet Ilosen kisassa jaetulle viidennelle sijalle ja kärjessä oleva Thongchai Jaidee on vain kahden lyönnin päässä. Sunnuntaina tavoite on selkeä: Napata uran kuudes voitto pääkiertueella.

Edellä olevista pelaajista ketään ei voi luokitella suureksi maailmantähdeksi. Jaidee on maailmanlistan sijalla 44, Ilosen kanssa samassa tuloksessa oleva Jamie Donaldson muistetaan Ryder Cupin ratkaisupisteen tuomisesta. Lyönnin Ilosen edellä tuloksessa -12 ovat Ross Fisher, Graeme Storm ja Pelle Edberg.

Viimeisen kierroksen käsikirjoitus on selkeä. Neljän lyönnin sisällä kärjestä on peräti 15 pelaajaa, joten birdieitä on tehtävä. Ensimmäiset yhdeksän reikää eivät tarjoa niin paljoa paikkoja kuin takaysi. Etuysi pitäisi pystyä painaa 2-3 alle parin, takaysillä Ilonen pystyy tykittämään helposti 3-4 alle parin.

Mainos alkaa:

Kaksi viikkoa sitten Ilonen lähti KLM Openin viimeiseen kierrokseen kärkikahinoista. Silloin ero kärkeen oli viisi lyöntiä ja alun kova yritys johti epäonnistumisiin ja lopulta yliyrittämiseen. Tänään ero on paljon pienempi, joten mikään varsinainen kiire ei ole takoa ihmetekoja. Tänään Ilosella on aikaa olla kärsivällinen rakentaessaan vahvaa kierrosta.

Voitosta Ilonen saa kertoimen 10,50, jonka itse otin kiinni kohtalaisella 15 euron panoksella. Kohde sulkeutuu kello 10.00, Ilonen lähtee liikkeelle kolmanneksi viimeisessä ryhmässä kello 13.27.

Kilpailun voittaja kuittaa 333 330 euroa. Toiseksi tullut pelaaja 222 220 euroa.