Video: TUTOn Mikke Levo sai viiden ottelun pelikiellon – taklaus rysähti suoraan päähän

Mikke Levo TUTO / Pallomeri.net

Perjantain SaPKo-TUTO -ottelussa ulosajon saanut TUTOn Mikke Levo on tuomittu viiden ottelun pelikieltoon rumasta taklauksestaan.

Perjantain Mestis-kierroksella SaPKo voitti TUTOn kotonaan selvästi 4-0. Ottelun puhuttavin tapaus ei kuitenkaan ollut yksikään maaleista, vaan pääosiin nousi TUTOn Mikke Levon taklaus, josta hän sai palkkioksi ulosajon.

Levo osui kolmannessa erässä hyökkäyssiniviivan päällä SaPKon Henri Keskilohkoa päähän. Mestiksen kurinpitoryhmä arvioi päätöksessään Levon taklauksen neljän ottelun pelikiellon arvoiseksi, mutta koska Levolla on huomioonotettavaa kurinpitohistoriaa, niin tuomiota ankaroitettiin vielä yhdellä lisäpelillä.

– Kurinpitoryhmä katsoo taklaajan olevan lähtökohtaisesti vastuussa siitä, että taklaus suoritetaan sääntöjen sallimissa rajoissa. Tämä korostuu eritoten tilanteissa, joissa taklattava pelaaja on haavoittuvassa peliasennossa. Tässä tapauksessa taklaajan voidaan katsoa laiminlyöneen kyseisen huolellisuusvelvoitteen. Kurinpitoryhmä on ottanut asian seuraamusharkinnassa korottavana tekijänä huomioon, että taklaus suoritetaan kohotetulla kädellä, ja että suurin osa taklauksen voimasta kohdistuu nimenomaisesti vastustajaa päähän. Kurinpitoryhmä katsoo taklauksen pitäneen sisällään merkittävän loukkaantumisriskin, joka tässä tapauksessa on konkretisoitunut vastustajan loukkaantumisena, kurinpitoryhmä perustelee tiedotteessaan.

Mikke Levo sai viiden ottelun pelikiellon tästä taklauksesta:

Katso myös: Video: Kingsin Jonathan Quick venyi jatkoajalla häikäisevään triplatorjuntaan


Joukkueet: