Miikka Kiprusoffin paita nostettiin kattoon – sankarin puheen pituus yllätti kaikki

Miikka Kiprusoff Calgary

Suomalaismaalivahti Miikka Kiprusoff sai lauantaina mahtavan kunnian, kun hänen paitansa nostettiin Calgary Flamesin hallin kattoon ja pelinumero 34 jäädytettiin.

Maalivahtilegendan kera tilaisuuteen olivat saapuneet hänen 10- ja 18-vuotiaat poikansa, sekä veli Marko Kiprusoff ja tämän poika. Luonnollisesti paikalla oli myös useita entisiä pelikavereita.

Illan ehkäpä suurin yllätys nähtiin sankarin itsensä toimesta, sillä “Kipper” tunnetaan äärimmäisen vaatimattomana ja hiljaisena miehenä, joka ei turhia juttele. Hän oli kuitenkin valmistanut pitkän puheen, joka kesti peräti 6 minuuttia.

Kiprusoff kiitti puheessaan organisaatiota ja faneja, mutta myös huumoria löytyi. Hän kehui paikalla ollutta Jarome Iginlaa, mutta mainitsi myös, ettei tämä pystynyt harjoituksissa tekemään maalia Kiprusoffin selän taakse. Iginlan paita löytyy niin ikään samaisen hallin katonrajasta.

Kiprusoff pelasi urallaan Flamesissa 576 runkosarjan ottelua, joista heltisi komeat 305 voittoa ja 41 nollapeliä.

Tsekkaa myös: Klassikkovideo: Pikkupoika matki katsomossa täydessä veskarin varustuksessa kaikki Miikka Kiprusoffin liikkeet

Mikka Kiprusoff sai mahtavan kunnianosoituksen Calgary Flamesilta:

Video alkaa automaattisesti Kiprusoffin puheesta.

Mikäli video ei näy, voit katsoa sen myös Sportsnetin YouTubessa.


Pelaajat:
Joukkueet: