Mike Tyson tänään 51 vuotta – tässä mestarin TOP-10 tyrmäykset

mike tyson best knockouts pallomeri.net
mike tyson best knockouts pallomeri.net

Nyrkkeilyikoni Mike Tyson täyttää tänään perjantaina 51 vuotta. Äärimmäisen hyvää syntymäpäivää legendalle!

Tyson on urheiluhistorian suurimpia persoonia ja yksi kaikkien aikojen kovimmista nyrkkeilijöistä. Mies oli kehässä ja kehän ulkopuolella yhdellä sanalla tiivistettynä hullu.

Hän syntyi ja kasvoi Brooklynin Brownsvillen lähiön kaduilla. Nuorena hän ajautui usein ongelmiin poliisin kanssa ja hänet erotettiin koulusta tappelun vuoksi. Hän otteli ensimmäisen ammattilaisottelunsa maaliskuussa 1985 Albanyssa, New Yorkissa, jolloin hän kohtasi Hector Mercedesin. 18-vuotias Tyson voitti ottelun ensimmäisessä erässä.

Viimeisimmät ottelunsa Tyson nyrkkeili vuonna 2004. Ensin hän löi Clifford Etiennen 49 sekunnissa 1. erässä. Ja tuo jäi Tysonin viimeiseksi voitoksi ammattikehissä, mutta tuon jälkeen Tyson kärsi kolme tappiota ja lopettiammattilaisuransa.

Tyson nyrkkeili ammattilaisurallaan 58 ottelua, joista tuli kuusi tappiota, kaksi ratkaisematonta ja mahtavat 50 voittoa.  Tyrmäysvoittoja oli peräti 44. Alla löytyy videokokoelma Tysonin kovimpia tyrmäyksiä.

Vuonna 2008 valmistui dokumenttielokuva Tyson, joka julkaistiin Cannesin elokuvafestivaaleilla. Tyson myös näyttelee itseään vuonna 2009 valmistuneessa menestyselokuvassa Kauhea Kankkunen.

Mike Tyson – TOP-10 tyrmäykset