Klassikkovideo: Mike Legg & kaikkien ilmaveivien äiti vuodelta 1996

Mike Legg ilmaveivi ilmaveivimaali - Pallomeri.net

Vuonna 1996 Michiganin yliopiston Mike Legg teki tempun, joka lähti leviämään ”viraalisti” ennen kuin koko termiä edes tunnettiin, ja ylipäätään koko Internet oli vasta lapsen kengissä. Kaukaisuudessa odotti YouTuben kaltaisten palveluidenkin syntyminen, mutta siitä huolimatta maali levisi erinäisillä sivustoilla ahkerasti.

Legendaarinen suoritus nähtiin Yhdysvaltain yliopistosarja NCAA:n läntisen alueen finaalissa, jossa Michigan kohtasi Minnesotan. Legg nosti kiekon Minnesotan maalin takana lapansa päälle ja tuikkasi pelivälineen etuyläkulmaan maalivahti Steve DeBusin – ja koko kiekkoilevan maailman – hämmennykseksi.

Suoritus oli aikanaan niin ihmeellinen, että se tunnetaan vielä tänäkin päivänä yksinkertaisella nimellä ”The Michigan”. Lisää tietoa Leggin pelaajaurasta löydät videon alta.

Michiganin joukkue eteni lopulta keväällä 1996 koko NCAA:n mestariksi Cincinnatissa pelatun lopputurnauksen jälkeen.

Mike Legg & kaikkien ilmaveivien äiti:

Legg muistetaan parhaiten juuri kyseisestä yliopistoaikaisesta tempustaan, sillä miehestä ei koskaan kasvanut NHL-tason pelaajaa. New Jersey Devils varasi hänet vuoden 1993 NHL-draftin 11. kierroksella, mutta yhtän NHL-ottelua ei Leggin vyölle kertynyt. Hän pelasi myös yhden kauden SM-Liigassa, kun kaudella 1997-1998 hän puki päälleen sekä HIFK:n että KalPan paidan. Tehot Suomen visiitillä jäivät kuitenkin vaatimattomiksi.

Leggin koko uran tilastot näet Eliteprospectin sivuilta TÄSTÄ LINKISTÄ.