Puhelinskandaali oli liikaa! Mike Babcock sai lähteä Columbuksesta

Mike Babcock podcast
Kuva: Getty Images

Columbus Blue Jackets joutui vaihtamaan valmentajaa jo hyvissä ajoin ennen kauden alkua, koska Mike Babcock ei voinut jatkaa tehtävässään.

Columbuksesta alkoi kantautumaan viime viikolla tietoja, että Babcock olisi pyytänyt pelaajilta puhelimia katsoakseen sieltä löytyviä kuvia. Seura julkaisi tiedotteen tapahtuneesta, missä se yritti lakaista tapahtuneen maton alle ja totesi, että se oli ystävällistä tutustumista valmennuksen ja pelaajien välillä.

NHL otti tapauksen kuitenkin tutkintaan ja myöhään sunnuntai-iltana saatiin päätös, kun Mike Babcock ilmoitti eroavansa päävalmentajan paikalta. Columbus palkkasi uudeksi päävalmentajakseen Pascal Vincentin.

– Tämä oli vaikea päätös kaikkien osalta, mutta oli tarpeellista vahvistaa, että keskittymisemme on pelaajissa ja alkavassa kaudessa. Haluan kiittää Mikea koko organisaation puolesta kovasta työstään ja ammattimaisuudestaan, Columbuksen GM Jarmo Kekäläinen totesi tiedotteessa.

Babcockin pikainen eroaminen asettaa myös Jarmo Kekäläisen aseman vaakalaudalle, sillä suomalaisen tulokset ovat viime kausina jääneet heikoksi ja Babcockista puhuttiin käänteentekevänä palkkauksena. Homma meni totaalisesti vihkoon, joten myös Kekäläinen saa varmasti yhä enemmän osakseen kritiikkiä.


Pelaajat:
Joukkueet: