Mikael Granlund iski rumasti poikittaisella kaulaan ja sai ulosajon – pelaako leijonakapteeni puolivälierässä?

Mikael Granlund Leijonat Mikael Granlundin

Suomi hävisi Sveitsille, mutta paljon tulosta huonompi uutinen on se, että kapteeni Mikael Granlund sai ulosajon ja voi joutua pelikieltoon.

Leijonat jäi alkulohkossaan neljänneksi, mutta tämä oli tiedossa jo ennen tiistai-illan Sveitsi-ottelun alkua, joten tuloksella ei ollut merkitystä eikä pelissä ollut Suomen osalta panosta. Sveitsillä oli. Voittamalla ottelun maalein 3-1, nousi Sveitsi lohkossa kakkoseksi ja kohtaa näin puolivälierissä Saksan.

Tulos oli toki huono Leijonien kannalta, mutta kun pelillä ei ollut merkitystä sarjataulukon kannalta, niin voidaan huoletta todeta, että se oikeasti huono uutinen Suomen jatkon kannalta oli ottelun lopulla nähty tilanne, joka johti kapteeni Mikael Granlundin ulosajoon.

Mainos alkaa:

Granlund joutui nokkapokkaan Sveitsin Andrea Glauserin kanssa ja veti tätä poikittaisella mailalla kaulan seutuville. Granlundin eleistä oli helposti pääteltävissä, että maila nousi vahingossa niin korkealle. Granlund oli kuitenkin tietysti vastuussa mailastaan, joten aikeilla oli kovin vähän merkitystä, kun tuomaristo syynäsi tilannetta videolta. Tuloksena oli ansaittu ulosajo.

Ulosajoon johtavat tilanteet menevät automaattisesti MM-kisojen kurinpitäjien katsottavaksi, joten ilmassa on varsin varteenotettava uhka siitä, että Leijonat joutuvat kohtaamaan Ruotsin torstaina pelattavassa puolivälierässä ilman kapteeniaan.

Mikael Granlund ajettiin ulos tästä poikittaisesta mailasta ja pelikiellon mahdollisuus roikkuu uhkaavasti ilmassa:

Katso myös: Risto Dufva heitti huikean vertauskuvan – Ville Nieminen hajosi täysin


Pelaajat:
Joukkueet: