Klassikkovideo: Mika Saukkonen & Timo Jutila NHL 09 -pelin selostajina

Timo Jutila Mika Saukkonen NHL peli selostajat - Pallomeri.net

Mika Saukkonen ja Timo Jutila on parivaljakko, jonka yhteiseen taipaleeseen mahtuu paljon. Heidät on kuultu myös NHL-videopelin selostajina.

Perjantaina puolestaan saatiin iloisia uutisia siitä, että kaksikko tekee tänä keväänä paluun Liiga-studioon – tosin vain retro-hengessä, joten mistään pysyvämmästä pestistä ei ole kysymys.

“Tervetuloa EA Sportsin NHL:n pariin – täällä Mika Saukkonen ja vieressäni Timo Jutila!”

EA toi NHL-pelisarjan 06-painokseen jotain hienoa, kun Maikkarin tv-lähetyksistä tutut oranssitakit Timo Jutila ja Mika Saukkonen selostivat nyt myös videopelissä.

Tuloksena oli todella puista kommentointia, josta kuuli selvästi, että periaatteessa hyvän ajatuksen omaavia juttuja luettiin suoraan paperista.

Saukkos-Jutila-parista saatiin “nauttia” NHL09-peliin asti, jolloin EA Sports onneksi tajusi, ettei suomalaisselostus välttämättä ollutkaan ihan sitä timanttisinta sorttia.

“Jotkut tykkää kikkailla maalin edessä, mut tää kaveri antaa palaa täysillä”-tyyppiset kommentit saavat nyt, yli 10 vuotta myöhemmin lähinnä pyöriskelemään myötähäpeässä.

Huom! Jutilan ja Saukkosen comebackia NHL-pelisarjaan ei ole alustavien tietojemme mukaan luvassa vielä NHL 23 -pelissäkään. Seuraamme tilannetta herkeämättä.

Saukkonen ja Jutila liekeissä NHL 09 -pelissä:

Jos video ei näy, voit katsoa sen TÄSTÄ LINKISTÄ (YouTube).

Saukkonen kirjoitti Jutilasta kirjan

Lokakuussa 2017 julkaistiin kirja Juti (Docendo), jonka on kirjoittanut juuri Saukkonen.

Kirjassa käydään läpi muun muassa klassista paluulentoa Bratislavasta sen jälkeen, kun Suomi oli voittanut MM-kullan. Jutila paljastaa, että Helsinki-Vantaan lentokentällä nähdyt Pasi Nurmisen ilmaveivi ja muu toilailu oli osaltaan epäonnekkaan sattuman syytä.

– Finnairilla oli käynyt pieni kömmähdys: oluet olivat jääneet Suomeen, mutta terävissä kyllä löytyi. Kummola päätti, että vähätkin oluet annettaisiin pelaajille, ja katsottaisiin sitten, mitä muuta koneesta löytyisi, Jutila muistelee tapahtumia.

– Sehän oli se konjakki pahinta myrkkyy kakkospäivään, Kalervo Kummola puolestaan kommentoi kirjassa.