Video: Mika Poutala julkaisi upean videon olympialaisten pettymyksestä – ”Mä elän unelmaelämää”

Video: Mika Poutala julkaisi upean videon olympialaisten pettymyksestä – ”Mä elän unelmaelämää”

Olympialaisissa katkeran pettymyksen kokenut Mika Poutala julkaisi videon, jossa suomalaisluistelija käy läpi tuntemuksiaan neljännestä sijasta.

Poutala luisteli olympialaisissa virheettömän suorituksen ja suurin pettymys oli varmastikin se, että mitali jäi ainoastaan 0,02 sekunnin päähän. Poutalalle mitalin olisi varmasti monikin suonut, sillä suomalainen on sijoittunut lukuisia kertoja neljänneksi muun muassa MM-kisoissa.

Poutala kertoo videolla, että varsinkin ennen Vancouverin olympialaisia hänen päähänsä oli pinttynyt ajatus olympiamitalista. Suomalaisluistelija toteaakin, että ajatteli silloin olympiamitalin määrittävän koko elämän sekä sen, kuka hän on.

Vancouverin olympialaiset alkoivat Poutalan osalta loistavasti, sillä mies johti 500 metrin kisaa ensimmäisen luistelun jälkeen. Toinen luistelu ei kuitenkaan kulkenut vastaavalla tavalla ja Poutala sijoittui viidenneksi.

– Se pettymys oli valtavan suuri. Se tuntui siltä, että koko maailma romahtaa mun päälle. Mä muistan, kuinka muutamassa haastattelussa sanoin, että se tuntui pahemmalta kuin mun oman isän kuolema, Poutala kertaa ajatuksiaan videolla.

Nykyään miehen ajatusmaailma onkin mennyt täysin uusiksi, sillä Poutala kertoo tajunneensa sen, että ainoastaan hän voi määritellä sen, kuka hän on. Oikeastaan muiden ihmisten ajatuksilla ei ole edes mitään väliä.

Mika Poutala, olet upea ihminen

Moni urheilija saattaisi olla pitkään maansa myynyt ja keksiä selityksiä sille, miksi olympiamitali jäi kahden sadasosa sekunnin päähän. Poutala kuitenkin osoitti täysin uskomatonta luonnettaan videolla, kun mies käy läpi kilpailun jälkeistä pettymystä.

– Mä tiesin sen, että mulla on oikeasti mahdollisuudet ihan mihin tahansa. Mun valmistautuminen oli mennyt älyttömän hyvin. Mun itseluottamus oli ihan tapissa. Mä ymmärrän sen, että tilastojen valossa mä en ollut edes mikään mitalisuosikki, Poutala kertaa tietään olympialaisiin.

– Samaan aikaan mä ymmärsin sen, että siellä on 10 muuta kaveria, jotka voivat olla mitaleilla jaa niillä kaikilla on mahdollisuus. Mun piti myös hyväksyä se, että vaikka mulla on mahdollisuus mihin tahansa, niin on myös mahdollisuus, että mä en voita yhtään mitään.

Seuraavat Poutalan sanat kannattaa laittaa mieleen, sillä ne sopivat täydellisesti moneen eri tilanteeseen. Tämän paremmin elämää ei voi kiteyttää.

– Mut yksi tärkeä asia, jota aina kannattaa miettiä ennen tärkeetä tapahtumaa on sellainen kysymys: Mikä on se pahin asia, mitä voi tapahtua, jos mä en ole mitaleilla (tässä mun tilanteessa).

– Mä rupesin miettimään sitä ja pahin juttu, mitä voi tapahtua, jos mä en ole mitaleilla on: Mitään ei tapahdu. Mikään ei muutu mun elämässä. Eihän tää nyt mikään hirveän paha tilanne ole, sillä musta tuntuu, että mun elämä on sairaan hyvin. Mä elän unelmaelämää. Mulla on aivan mahtava perhe. Mulla on paljon hyviä ystäviä. Mulla on asiat todella hyvin, Poutala painottaa.

Tämä reilu Poutalan reilun 10 minuutin juttutuokio todellakin kannattaa katsoa alusta loppuun asti!

Jos video ei näy, niin voit katsoa sen TÄSTÄ!

Jaa tämä:Aiheeseen liittyvät julkaisut