Mikä on uusi europeli, Konferenssiliiga? Tsekkaa mistä on kyse!

Buducnost HJK Konferenssiliiga

Jalkapallon europelit saavat tästä kaudesta lähtien uuden kilpailun, kun Mestarien liiga ja Eurooppa-liiga saavat seurakseen Konferenssiliiga-turnauksen.

Mikä on Konferenssiliiga?

Konferenssiliigan on tarkoitus tarjota hieman pienemmille seuroille paremman pääsyn eurooppalaisen seurajoukkueturnauksen lohkovaiheeseen. Suomalaisjoukkueita on karsinnoissa mukana kolme: FC Inter, FC Honka ja KuPS. Tämän lisäksi Mestarien liigan karsinnoissa mukana olevalle HJK:lle lohkovaiheeseen pääsy on vaihtoehtona, mikäli Mestarien liigassa ja Eurooppa-liigassa karsinnat eivät ota lähteäkseen.

Konferenssiliigan syntyminen vaikuttaa myös muihin kilpailuihin, sillä Eurooppa-liigan lohkovaiheeseen pääsee jatkossa 16 joukkuetta vähemmän. Kuitenkin yhteensä europeleihin lohkovaiheisiin pääsee enemmän joukkueita nykyisellä systeemillä, joten myös suomalaisjoukkueiden mahdollisuudet kasvavat.

Mainos alkaa

FC Inter, FC Honka ja KuPS aloittavat Konferenssiliigan karsinnat 1. kierrokselta, joten jokaisen tarvitsee voittaa neljä otteluparia edetäkseen lohkovaiheeseen. Ehdottomasti paras sauma Konferenssiliigan lohkovaiheeseen on HJK:lla, joka aloitti Mestarien liigan karsinnat vakuuttavalla 3-1-voitolla. Mikäli HJK etenee jatkoon Mestarien liigan kahdelta ensimmäiseltä karsintakierrokselta, niin se on varmistanut jo pääsyn vähintään Konferenssiliigan lohkovaiheeseen.

Mikäli HJK etenee jatkoon edes ensimmäiseltä Mestarien liigan karsintakierrokselta, niin se on varmistanut jo pääsyn Konferenssiliigan neljännelle ja viimeiselle karsintakierrokselle.