Olympiakomitean huippu-urheilujohtaja Mika Lehtimäki erosi – kohu epäasiallisesta käytöksestä oli liikaa

Mika Lehtimäen Mika Lehtimäki

Olympiakomitean huippu-urheiluyksikön johtaja Mika Lehtimäki on irtisanoutunut työstään. Syynä on kohu epäasiallisesta käytöksestä tulleesta varoituksesta.

Yle uutisoi viime viikolla, että Lehtimäki on saanut varoituksen epäasiallisesta käytöksestä viime syksynä. Tästä huolimatta Lehtimäen pestiä jatkettiin ja miehen piti toimia tehtävässään vuoden 2024 loppuun asti.

Mediassa käynnistyi tästä ison luokan kohu ja maanantaina Lehtimäki astui median eteen. Mies selitti käytöstään ja avasi varoituksen syitä sen verran, mitä se oli mahdollista.

– Minulla on ollut erittäin huono tapa viestiä silloin tällöin öisin ystävilleni. Käsitellä muun muassa omaa hyvinvointiani, välillä myös työuupumusta ja pahaa oloa. Ystävät, sekä miehet että naiset, ovat minulle erittäin tärkeitä ja jaan tuntemuksiani aika avoimesti. Haen apua ja sparrausta, Lehtimäki totesi lehdistötilaisuudessa.

– Olen aina halunnut olla inhimillinen ja ihmisläheinen sekä työssä että ystävien kanssa. Myös minua lähestytään paljon tällaisissa asioissa. Näiden viestien kohdalla olen ylittänyt rajan sekä ajankohdassa että viestien sisällössä. En ole riittävästi harkinnut, millaisia henkilökohtaisia asioita voin jakaa toisten kanssa tässä asemassa. Olen siis viestinyt liian kaverillisesti liian myöhäisinä kellonaikoina, Lehtimäki jatkoi medialle.

Lopulta mies totesi irtisanoutuvansa välittömästi tehtävästään ja kantavansa vastuun teoistaan.