Yle: Mika Lehtimäen kajosi uhreihinsa myös fyysisesti – epäasiallista käytöstä jatkunut vuosien ajan

Mika Lehtimäen Mika Lehtimäki

Olympiakomitean huippu-urheiluyksikön johtajan tehtävistä eronneen Mika Lehtimäen käytöksestä on selvinnyt lisätietoa. Asiasta uutisoi Yle.

Ylen mukaan tapaus ei ole aivan niin yksinkertainen kuin mitä julkisuuteen on kerrottu. Aikaisemmin on puhuttu epäasiallisesta käytöksestä, josta olisi tullut varoitus. Lehtimäki itse kertoi kyseessä olleen yölliset viestit, jotka olivat miehen mukaan liian kaverillisia. Urheilujohtaja otti tässä vaiheessa vastuun niskoilleen ja ilmoitti medialle irtisanoutuvansa välittömästi.

Nyt Yle kertoo lisätietoa tapahtuneesta eikä sen mukaan kyseessä ole suinkaan vain yölliset viestit. Jutussa kerrotaan, että epäasiallista käytöstä selvittäessä on käynyt myös ilmi, että Lehtimäki olisi kajonnut uhreihinsa fyysisesti. Ylen mukaan epäasiallista käytöstä on jatkunut vuosien ajan.

Vielä viime viikon perjantaina Jan Vapaavuori kiisti Ilta-Sanomien haastattelussa, että tapaukseen liittyisi fyysistä kajoamista.

– Asiasta ja sen yksityiskohdista on tehty tiukat salassapitosopimukset, mutta voin avata tämän verran. Mistään sellaisesta ei ole ollut kyse, Vapaavuori vastasi IS:lle.

Tapaus saa myös muita kummallisia piirteitä, sillä Ylen mukaan mitään salassapitosopimus ei ole tehty, minkä nojalla tilanteesta ei voisi kertoa tarkemmin. Lehtimäki on puheissaan viittanut useasti tähän, minkä perusteella varoituksen syitä ei ole avattu perusteellisemmin.

Epäasiallisen käytöksen kohteeksi joutuneet ovat Ylen mukaan viikonloppuna ilmoittaneet Vapaavuorelle, että he haluaisivat tapauksesta liikkuvat virheelliset tiedot korjattavan.

– On totta, että minulle on viestitetty, että kohteet ovat kokeneet, että jotkut julkisuudessa olevat väitteet eivät heidän mielestään täysin pidä paikkaansa. Olen viestinyt, että en ymmärrä, miltä osin niitä pitäisi korjata. Toivoisin, että kohteet voisivat olla suoraan minuun yhteydessä. Itse en edes tiedä, keistä henkilöistä on kysymys, Vapaavuori kommentoi Ylelle.