IS: Miljardööri Mika Anttonen on kiinnostunut ostamaan entisen Hartwall Arenan – Jokereiden omistus ei tule kysymykseen

Jokerit Hartwall Mika Anttonen
Kuva: Getty Images

Energiayhtiö St1:n pääomistaja Mika Anttonen ilmaisi kiinnostuksensa entisen Hartwall Arenan ostamiseen Ilta-Sanomien haastattelussa.

Entisen Hartwall Arenan kohtaloa on spekuloitu useaan otteeseen viimeisten kuukausien aikana. Nykyisin täysin suljettuna oleva monitoimiareena ei tule aukeamaan ennen kuin omistajuus vaihtuu, sillä nykyiset omistajat ovat pakotelistalla olevat Gennadi Timtshenko ja Roman Rotenberg.

Ostaminen on kuitenkin monimutkainen tapahtuma, koska venäläisoligarkeille ei rahaa voi siirtää. Näin ollen myymisessä on mukana ulkoministeriö ja ulosottolaitos, jotka käyvät läpi tarkasti uuden ostajan taustat. Myös myynnistä tulevat rahat menisivät sulkutilille.

Viime viikkoina on kantautunut tietoja siitä, että Timtshenko olisi valmis kauppaamaan areenan. Hinta tulee olemaan kuitenkin jättimäinen, joten kuka tahansa ei voi hallia ostaa.

Nyt Ilta-Sanomien mukaan ainakin yksi potentiaalinen ostajaehdokas hallille on, sillä St1:n pääomistaja Mika Anttonen paljasti halukkuutensa entisen Hartwall Arenaan.

– Kyllä, tieto pitää paikkansa. Minulta on kysytty kiinnostustani ostaa areena ja olen vastannut, että olen valmis siihen, jos mitään juridisia esteitä ei ole olemassa, Anttonen vahvistaa haastattelussa.

– Itselleni areenan ostaminen ei ole mikään ykkösintressi, enkä ole missään vaiheessa ollut lähdössä kilpailemaan siitä. Mutta olen sanonut, että jos kukaan muu ei osta areenaa, niin minä voin ostaa sen, Anttonen kommentoi IS:lle.

Anttosen mukaan olisi todella tärkeää, että Helsinki-halli ei pääsisi lahoamaan ja kaupunki saisi ison tapahtumapaikan auki.

– Keskeisin syy on, että Helsinki todella tarvitsee ison tapahtuma-areenan. Ja areenalla olisi valtava merkitys myös koko suomalaiselle tapahtumateollisuudelle, Anttonen jatkaa IS:lle.

Anttonen kuitenkin poissulkee haastattelussa mahdollisuuden, että olisi liittymässä Jokereiden omistajaksi. Aikaisemmin julkisuudessa on spekuloitu, että hallin uusi omistaja olisi lähdössä myös helsinkiläisseuran omistajaksi.