Mielenosoittaja tunkeutui radalle yleisurheilun MM-kisoissa – nosteli maailmanmestaria ilmaan 5000 metrin kisan jälkeen

Yleisurheilun MM-kisoissa
Kuva: Getty Images

Yleisurheilun MM-kisoissa nähtiin todella erikoinen välikohtaus, kun mieshenkilö juoksi naisten 5000 metrin kisan jälkeen radalle.

Tigrayn lipun kanssa radalle juossut mies otti syleilyyn Etiopian Gudaf Tsegayn, joka oli juuri voittanut MM-kultaa naisten 5000 metrin kisassa. Mies ei jättänyt toimintaansa pelkästään nosteluun, vaan mies myös suuteli etiopialaisjuoksijan kenkiä. Myös Tsegayn etiopialainen kilpakumppani Letesenbet Gidey nousi miehen toimesta ilmaan.

Taustalla oli mielenosoitus, sillä kumpikin juoksija on kotoisin juuri Tigrayn osavaltiosta, jolla on ollut verisiä taisteluja Etiopian hallituksen joukkoja vastaan. Mies saatiin lopulta järjestyksenvalvojien toimesta pois stadionilta.

Mielenosoittaja antoikin myöhemmin haastattelun toimittaja Chris Chavezille, jossa mies kertoi tunkeutumisensa taustoja.

– Tämä oli hyvä tilaisuus kertoa koko maailmalle, mitä Tigrayssa on meneillään. He (Tsegay ja Gidey) eivät voi puhua mitä tahansa, koska ovat urheilijoita, joten minä halusin tehdä sen, mies kertoo Chavezin julkaisemalla videolla.

Lue myös: Outo episodi frisbeegolfin European Openissa – Nikko Locastro diskattiin uhkaavan käytöksen takia

Yleisurheilun MM-kisoissa nähtiin erikoinen välikohtaus

Jos video ei näy, niin voit katsoa sen Twitteristä!