Michiganin yliopistolle jättipotti – kolme NHL:n TOP5-varausta pelaa ensi kaudella joukkueessa

nhl draft owen powers michigan michiganin yliopistolle - pallomeri.net

Michiganin yliopistolle voi huoletta ladata menestyspaineita ensi kauden NCAA:n jääkiekkokarkeloihin, sillä niin kovan joukkueen se marssittaa kehiin.

Joukkuetta nimittäin tähdittävät ainakin vielä tulevan sesongin ajan niin ykkösenä tämän kesän NHL-draftissa varattu Owen Power kuin kakkosenakin varattu Matthew Beniers.

Jäätävän kovan etulinjan nipun täydentää viidentenä pelaajana varattu Kent Johnson.

Mainos alkaa

Power on pelipaikaltaan puolustaja ja Beniers sekä Johnson puolestaan ovat hyökkääjiä. Powerin varasi Buffalo Sabres, Berniersin laajennusjoukkue Seattle Kraken ja Johnsonin Columbus Blue Jackets.

Kolmikon jokainen jäsen pelasi viime kaudella vasta ensimmäisen kautensa Michiganin yliopiston joukkueessa, mutta pelejä ehti kertymään koronapandemiasta johtuen vain 26 kappaletta. Kovin tehomies oli Johson, joka nakutti 27 tehopistettä (9+18).

Michiganin yliopiston me kaikki muistamme yhdestä kiekkohistorian kuuluisimmista maaleista, kun Mike Legg tekaisi keväällä 1996 sen aidon ja alkuperäisen ilmaveivimaalin. Ilmaveivillä tehtyä osumaa kutsutaankin jenkeissä tästä syystä usein vain termillä ”The Michigan”.

Tähän tyyliin syntyi Mike Leggin osuma vuonna 1996: