Michael Jordanin gameworn-tossut huutokaupattiin poskettomalla summalla – uusi koripallotossujen ennätyshinta

Michael Jordanin gameworn tossut / Pallomeri.net

Kaikkien aikojen koripalloilijan Michael Jordanin vuonna 1985 käyttämät tossut myytiin uudella ennätyssummalla New Yorkissa pidetyssä huutokaupassa.

Uutistoimisto AFP kertoo, että koripallolegenda Michael Jordanin pelikäytössä olleet koripallotossut myytiin torstaina 615 000 dollarilla Chrstie’sin huutokaupassa New Yorkissa. Kyse on uudesta koripallotossujen ennätyshinnasta. Edellinen ennätys, 560 000 dollaria, tehtiin vain muutamaa kuukautta aiemmin.

Jordan käytti nyt myytyjä Air Jordan 1 Highs -mallisia tossuja vuonna 1985 Italiassa pelatussa näytösottelussa, joka on kuuluisa siitä, että Jordan rikkoi donkatessaan lasisen koripallolevyn. Tämä saattoi hyvinkin olla osa viehätystä, sillä tapahtuma jätti jälkensä itse kenkiin.

Mainos alkaa:

– Nämä ovat alkuperäiset kengät, joissa on pala koripallolevyä, pala lasia, kengänpohjissa, totesi Christie’sin edustaja Caitlin Donovan esitellessään kohdetta.

Jordanin gameworn-kenkien hinnat ovat nousseet huutokaupoissa sen jälkeen, kun ESPN ja Netflix julkaisivat Jordanista kertovan dokumenttisarjan The Last Dance. Ilmiö näkyy varsin laajalti, sillä pelikenkien ja muiden perinteisempien keräilykohteiden lisäksi monet varakkaat keräilijät ovat alkaneet kerätä muitakin Jordanille kuuluneita tavaroita.

Tsekkaa myös: Video: Bucks-tähti törttöili NBA:ssa – täysin idioottimainen ulosajo


Pelaajat: