Michael Jordan lahjoittaa 100 miljoonaa dollaria rasismin vastaiseen työhön

maailman eniten urallaan tienanneet urheilijat michael jordan - pallomeri.net

Koripallolegenda Michael Jordan on päättänyt lähteä mukaan rasismin vastaiseen työhön lahjoittamalla 100 miljoonaa dollaria, eli noin 88 miljoonaa euroa.

AFP:n mukaan kyseessä on kaikkien aikojen suurin voittoa tavoittelemattomalle järjestölle osoitettu lahjoitus, joka on tullut urheilumaailman piiristä.

Lahjoituksesta vastaa historian kaikkien aikojen eniten tienannut urheilija, sekä hänen Jordan-brändinsä.

Mainos alkaa:

Summa jaetaan yhdistyksille, jotka taistelevat rasismia vastaan sekä sosiaalisen oikeudenmukaisuuden puolesta. Lisäksi lahjoituksella tahdotaan edistää yhdenvertaisuutta opiskelupaikkojen saannissa.

100 miljoonaa ei suinkaan kilahda yhdistysten tilille yhdellä kertaa vaan se on tarkoitus jakaa tasaisesti seuraavan 10 vuoden aikana.

– Vaikka paljon on jo tapahtunut, pahin pysyy samana. Olemme sitoutuneet suojelemaan ja parantamaan mustien elämää kunnes maastamme on kitketty pinttynyt rasismi, joka sallii instituutioidemme epäonnistumisen, tiedotteessa sanotaan.

Yhdysvalloissa on pidetty yli viikon ajan mielenosoituksia poliisiväkivaltaa, rasismia ja tummaihoisten syrjintää vastaan. Kaikki käynnistyi, kun tummaihoinen George Floyd kuoli pidätystilanteessa poliisin tukehduttamana.

Jordanin tiedote lahjoitukseen liittyen:

Mikäli tweetti ei näy, voit katsoa sen TÄSTÄ.


Pelaajat: