Mestis jatkoi erikoisten rangaistusten sarjaa – TUTO:n urheilupomolle toimintakielto verkkokurssien takia

TUTO IIHF Jääkiekko Pelaajayhdistys Kanadan NHL
Kuva: Getty Images

Mestiksen kurinpito tiedottaa antaneensa jälleen verkkokursseista johtuvan rangaistuksen. Tällä kertaa pannan sai TUTO:n Jouni Virpiö.

Mestiksen kurinpitovaliokunta langetti taannoin varsin käsittämättömältä kuulostaneita rangaistuksia FPS:lle ja Ketterälle siksi, että joukkueet olivat peluuttaneet pelaajia, jotka olivat edustuskelvottomia.

Normaalisti tämä olisikin erittäin vakava rike, mutta tämän kauden tapauksissa on kyse siitä, että Mestiksen mukaan edustusoikeuteen tarvitaan hyväksytty suoritus Suomen urheilun eettisen keskuksen, eli tuttavallisemmin SUEK:n kahdesta verkkokurssista, joiden suorittamista Mestis kyttää jostain syystä hämmästyttävällä aktiivisuudella. Kurssit tunnetaan nimillä Puhtaasti Paras ja Reilusti Paras.

Nyt Mestiksen kurinpitovaliokunta on samalla asialla liikkeellä, kun TUTO:n urheilukoordinaattori Jouni Virpiö asetettiin yhden ottelun toimintakieltoon. Lisäksi seuralle tuomittiin 700 euron sakko.

Kyseinen edustuskelvoton pelaaja on Sportista loppukauden lainalla oleva puolustaja Aatu Aarnio. Hän ehti pelata neljässä ottelussa ennen kuin kurssiasia nousi esiin ja valiokunta otti sen käsittelyyn.

Tsekkaa myös: TUTOn Miika Heiskari yhden ottelun pelikieltoon – painoi vastustajaa poikkarilla naamaan


Joukkueet: