Mestis tekee radikaalin muutoksen sarjajärjestelmään – ”Tiedostamme, että tämä ei ole urheilullisesti optimaalisin”

Elmo Aittola Mestis-finaalit TUTO TUTOn Kalle Valtola Jani Säteri Mestis / Pallomeri.net

Mestis ilmoitti tekevänsä massiivisen muutoksen sarjajärjestelmäänsä, minkä johdosta ensi kaudella tullaan näkemään selvästi aikaisemmista vuosista poikkeava otteluohjelma.

Mestis-kausi on tarkoitus aloittaa 24. syyskuuta ja jokaiselle joukkueelle kertyy runkosarjan aikana 50 ottelua. Tulevalla kaudella pelataan kuitenkin välisarjapainotteinen runkosarja, jossa joukkueet on sijoitettu kolmeen välisarjalohkoon.

– Tiedostamme, että tämä ei ole urheilullisesti optimaalisin otteluohjelma, mutta meille on tärkeintä varmistaa, että kaikki seurat pysyvät elinvoimaisina. Otteluohjelma mahdollistaa budjetoitua suuremmat säästötoimenpiteet ja merkittävät säästöt esimerkiksi matkakuluissa, Jääkiekkoliiton kilpailupäällikkö Pirkka Antila toteaa tiedotteessa.

Mainos alkaa

Mestis ja uusi sarjajärjestelmä – näin pelataan

Runkosarjassa pelataan 14 joukkueen kaksinkertainen sarja (26 ottelua). Lisäksi pelataan kahdessa viiden joukkueen lohkossa kuusinkertainen välisarja ja yhdessä neljän joukkueen lohkossa kahdeksankertainen välisarja. Kokonaisottelumääräksi tulee näin 50 ottelua.

Välisarjalohkot:

A: Koovee, K-Vantaa, K-Espoo, FPS, TUTO Hockey
B: Kiekko-Pojat, Ketterä, Peliitat, SaPKo, KeuPa HT
C: Hermes, IPK, Hokki, RoKi

Mestiksen pudotuspeleihin pääsee kymmenen joukkuetta. Runkosarjan kuusi parasta suoraan puolivälieriin. Sijoille 7.-10. sijoittuneet pelaavat villi kortti -kierroksen otteluparein 7.-10. ja 8.-9. paras kolmesta -järjestelmällä (kaksi voittoa). Otteluparien voittajat puolivälieriin, paremmin runkosarjassa sijoittunut sijalle 7. ja huonommin runkosarjassa sijoittunet sijalle 8. Mestiksen puolivälieriin pääsee täten kaikkiaan 8 joukkuetta. Puolivälierät pelataan otteluparein 1.-8., 2.-7., 3.-6. ja 4.-5.

Lähde: Mestiksen tiedote