Video: Mestis-pelaajalle kolmen ottelun pelikielto todella holtittomasta kyynärpääiskusta

Sakke Hämäläinen Heinolan Peliitat Mestis / Pallomeri.net

Mestis-seura Heinolan Peliittojen Sakke Hämäläinen asetettiin kolmen ottelun pelikieltoon päähän kohdistuneesta taklauksesta.

KeuPa HT ja Heinolan Peliitat kohtasivat perjantain Mestis-kierroksella ja ottelu päättyi kotijoukkue KeuPan 4-2-voittoon. Ottelussa sattui myös tapaus, joka johti jälkiseuraamuksiin.

Peliittojen Sakke Hämäläinen ajettiin ulos toisessa erässä päähän kohdistuneesta taklauksesta. Hämäläinen meni karvaustilanteeseen kovaa ja ollessaan selin vastustajan puolustajaan, hän huitaisi tätä holtittomasti kyynärpäällään suoraan päähän.

Mainos alkaa:

Mestiksen kurinpitoryhmä langetti Hämäläiselle tilanteesta kolmen ottelun pelikiellon.

– Kurinpitoryhmä katsoo taklaavan olevan lähtökohtaisesti vastuussa siitä, että taklaus suoritetaan sääntöjen sallimissa rajoissa. Tässä tapauksessa pelaajan voidaan katsoa laiminlyöneen edellä kuvatun huolellisuusvelvoitteen. Kurinpitoryhmä toteaa teon olleen siinä määrin piittaamaton ja vaarallinen, että siitä tulee tuomita ottelurangaistus. Mestiksen päähän kohdistuneisiin taklauksiin liittyvät kurinpitolinjaukset huomioiden kurinpitoryhmä katsoo asian seuraamusharkinnassa korottavaksi tekijäksi sen, että pääosuma suoritetaan kohotetulla käsivarrella. Seuraamusharkinnassa on niin ikään otettu huomioon iskun verraten kova voima, mikä osaltaan tekee teosta vaarallisen, kurinpitoryhmä perustelee tuomiota tiedotteessaan.

Sakke Hämäläiselle tuomittiin kolmen ottelun pelikielto tästä taklauksesta:

Katso myös: Video: Häikäisevä suoritus – NCAA-pelaaja maalasi jalkojensa välistä lähes nollakulmasta