Mestis-joukkueessa koronatartunta – pelaajilla ja liitolla erilainen näkemys tilanteesta

TPS-puolustaja mestis jääkiekko jääkiekkoliitto khl - pallomeri.net

Mestis-joukkue Kooveen pelaajalla on todettu koronavirustartunta. Positiivinen testitulos saatiin lauantaina, mutta siitä huolimatta illan ottelua ei ole peruttu.

EDIT 16:55: Juuri ennen ottelun alkamisaikaa (17:00) tuli tieto, että matsi on siirretty myöhempään ajankohtaan. Alla kuitenkin tarinaa siitä, mitä tapahtui ottelua edeltävinä tunteina.

Tamperelaisilta on asetettu karanteeniin 7 pelaajaa ja joukkue joutuu matkaamaan Kiekko-Vantaata vastaan pelattavaan otteluun kolmen ketjun voimin. Halua pelaamiseen ei kuitenkaan ole – puolin tai toisin.

– Jengissä on koronatartunta, ei altistuminen vaan tartunta. Liitolle ei pelin siirtäminen kelvannut vaan osa määrättiin karanteeniin ja me suuntaamme 3 kentällä kohti Vantaata. Täysin edevastuutonta, mutta liiton mukaan kaikki ovat turvassa.. Riskillä vaan, Kooveen hyökkääjä Taavi Vartiainen tweettasi iltapäivällä.

Pelaajayhdistyksen toiminnanjohtaja Jari Kostiainen sanoi Iltalehdelle, että joukkueet ovat olleet myös yhteyksissä toisiinsa, ja pelin siirtäminen olisi molemmille osapuolille mieluisin vaihtoehto.

– Vantaakaan ei halua pelata, Kostiainen totesi.

”Antilalla on erilainen näkemys”

Kostiainen sanoo IL:n jutussa, että hän on keskustellut myös Jääkiekkoliiton kilpailupäällikkönä toimivan Pirkka Antilan kanssa, ja että tämän näkemys on huomattavasti erilainen.

– Hän on saanut Tampereen terveysviranomaiselta suosituksen, että kyllä voi pelata.

– Koitin sanoa Pirkalle, että me toivotaan, että pelaajia kunnioitettaisiin. Jos pelaajat kokevat olevansa vaarassa, että heillä on riski altistua tai saada tartunta, heitä kannattaisi mielestäni kunnioittaa tässä kohtaa, Kostiainen sanoo.

IL sai myös Antilan kiinni asian tiimoilta. Tampereen toimivaltaisen tartuntatautiviranomaisen kanssa keskustellut Antila ei nähnyt perusteita ottelun perumiselle vedoten terveysviranomaisten suosituksiin.

– Pelaaja ei ole ollut joukkueen harjoituksissa. Muu joukkue on ihan kelvollinen pelaamaan, Antila sanoi ja korosti varmistaneensa terveysviranomaisilta, että altistuneita on vain osa joukkueesta.