Jukureiden Jaakko Turtiainen: “Söin erätauolla varmaan levyllisen verran Geisha-suklaata”

Jukurit / Pallomeri.net
Jukurit / Pallomeri.net

Mestiksen välierissä nähtiin melkoinen mittelö, kun Kajaanin Hokki sekä Mikkelin Jukurit päättivät vääntää kiekkoa koko rahan edestä. Ottelu ratkesi lopulta aikaan 151.31, kun Jukureiden Joonas Kalliola niittasi maraton-ottelun voittomaalin. Ottelusta tuli Suomen kaikkien aikojen pisin jääkiekko-ottelu.

Ottelu eteni jatkoeriin, kun varsinainen peliaika oli päättynyt lukemiin 2-2 ja tämän jälkeen pelattiinkin vaatimattomasti yli neljä ja puoli erää ennen kuin ratkaisu syntyi. Jukureiden riveissä pelannut Jaakko Turtiainen napattiin ottelun jälkeen Pallomeri.netin haastatteluun.

19_Jaakko_Turtiainen

– Aivan uskomaton fiilis, kun se voittomaali vihdoin tuli. Alkoi jo tulla sellainen olo, että pelataan aamuun asti, koska kumpikaan joukkue ei jaksanut enää hyökätä. Kaikkein tärkeintä on kuitenkin toinen kiinnitys sarjassa, kommentoi Turtiainen tuntemuksia pelin jälkeen.

Ottelu oli pelaajille fyysisesti todella raskas, mutta myös henkisellä puolella alkoi väsymys painaa pelin edetessä.

– Kropassa tuntuu aika hämärältä, koska vähän joka paikkaa kolottaa. Henkisesti varsinkin erätauot oli haastavia, koska piti yrittää saada pidettyä ajatukset pelissä, vaikka väsymys oli aikamoinen, kertaa Jukureiden hyökkääjä ottelun rasitusta.

Pelin venyminen vaikutti vääjäämättä myös pelin vauhtiin ja tasoon, koska pelaajien rasitus nousi niin suureksi.

– Viimeiset jatkoerät olivat kuin hidastetusta filmistä. Maalipaikkoja ei pelissä enää nähty kuin pari erää kohti, Turtiainen kertoo.

Pelin edetessä myös erätauot on käytettävä mahdollisimman hyvin edukseen ja tankkaus sekä syöminen nousevatkin suureen rooliin. Turtiainen kertoo, miten hän käytti erätauot hyväkseen.

-Erätauot pyrittiin käyttämään tankkaamiseen ja lepoon. Söin varmaan levyllisen verran Geisha-suklaata, nesteytysjuomia ja banaania.

Jukureiden riveissä lähes 40 minuuttia eilen pelannut Turtiainen sanoo, että palautuminen laitetaan käyntiin heti tänään, jotta ollaan valmiina, kun sarja jatkuu kolmannella ottelulla perjantaina.

-Huomenna pitää saada kropasta kuonat liikkeelle ja juoda paljon nestettä sekä syödä hyvin.