Mestiksessä jaettiin seuroille sakkoja ja valmentajille täysin älyttömästi toimintakieltoa – syynä verkkokurssit

Mestiksessä älytön kurinpitopäätös

Mestiksessä iskettiin pöytään taatusti kiekkokauden erikoisin kurinpitopäätös, jonka taustalla olivat myöhässä suoritetut verkkokurssit.

Joukkuelajeissa sattuu aika ajoin sitä, seurat tulevat peluttaneeksi edustuskelvotonta pelaajaa ja nyt Mestiksessä on paljastunut tällainen tapaus. Erikoisen tapauksesta tekee se, että siinä missä yleensä edustuskelvottomuudet liittyvät pelilupa- ja rekisteröintivirheisiin, niin nyt Forssan Palloseura ja Imatran Ketterä ovat joutuneet aivan ennenkuulumattoman asian äärelle.

Mestiksen kurinpito nimittäin päätti asettaa FPS:n päävalmentaja Anssi Rantasen ja Imatran Ketterän apuvalmentaja Teemu Asikaisen yhden ottelun mittaiseen toimintakieltoon, koska he olivat vastuussa joukkueidensa pelaajalistojen vahvistamisesta. Edustuskelvottomuuden syyksi Mestiksen kurinpitopäätöksessä kerrotaan pelaajien myöhässä suoritetut verkkokurssit.

Devon Skoleski edusti FPS:aa Ketterää vastaan 13. tammikuuta. Mestiksen mukaan edustusoikeuteen tarvitaan kuitenkin hyväksytty suoritus Suomen urheilun eettisen keskuksen, eli tuttavallisemmin SUEK:n kahteen verkkokurssin. Kurssit tunnetaan nimillä Puhtaasti Paras ja Reilusti Paras. Skoleski suoritti kurssit vasta 15. tammikuuta ja oli siis Mestiksen kurinpidon mukaan edustuskelvoton.

Samaan rikkeeseen syyllistyi myös Ketterä, kun Jami Virtanen pelasi TUTO:a vastaan 12. tammikuuta ja seuraavana päivänä FPS:aa vastaan. Toisen kurssin Virtanen suoritti 13. päivänä, mutta toinen hoidettiin kuntoon vasta 15. tammikuuta.

Toimintakieltojen lisäksi FPS ja Ketterä saavat 500 euron sakot edustuskelvottoman pelaajan peluuttamisesta.

Tsekkaa myös: Juhani Tyrväinen jysäytti taklauksen suoraan selkään – joukkomylly puhkesi ja Tyrväiselle 5min laitataklauksesta


Joukkueet: ,