ESPN: Mestarien liigan finaalin pelipaikka vaihtuu – ottelu pelataan Englannissa

urheilukalenteri VAR Mestarien liigan finaalin pelipaikka joukkueet pelipallo Mestarien liiga puolivälieräparit 2021 välieräparit salzburgin - pallomeri.net

ESPN kertoo, että Mestarien liigan finaalin pelipaikka on vaihtumassa. Alunperin finaali piti pelata 29. toukokuuta Turkin Istanbulissa.

Ios-Britannia kuitenkin lisäsi perjantaina Turkin matkustusrajoitustensa korkeimmalle tasolle, eli niin sanotulle punaiselle listalle. Tämä tarkoittaa sitä, että maasta tulevien ihmisten on vietettävä 10 päivän karanteeni lentokenttähotellissa.

ESPN:n mukaan ainakaan Mestarien liigan finaalia ei uusien rajoitusten mukaan pystyttäisikään pelaamaan suunnitellusti Istanbulissa – kohtaahan siinä toisensa kaksi Valioliigan joukkuetta, Manchester City ja Chelsea.

UEFA ja Englannin jalkapalloliitto neuvottelevatkin nyt ottelutapahtuman järjestämisestä Englannissa.

Turkin F1-kisa myös vaarassa peruuntua

Turkissa on myös tarkoitus ajaa Formula 1 -osakilpailu ennen kesäkuun puoliväliä, ja myös sen järjestäminen on nyt vaakalaudalla. F1-henkilökunnan saamat poikkeusluvat karanteenisäännöissä eivät koskisi punaisen listan maita.

Jalkapallon EM-kisat puolestaan käynnistyvät niin ikään ennen kesäkuun puoliväliä, ja nähtäväksi jää, miten yleinen tartuntatilanne tulee vaikuttamaan kisojen läpivientiin. EM jalkapallo otteluohjelma on tiivis, joten suurille muutoksille ei missään nimessä olisi tilausta.