Mestarien liigan arvonta meni aivan vihkoon – arvonta uusitaan mokien takia

Mestarien liiga arvontamoka

Mestarien liigan pudotuspeliparit arvottiin maanantaina ja pahan virheen takia arvonta joudutaan uusimaan.

Mestarien liigassa on mukana enää 16 joukkuetta, jotka aloittavat taistelun mestaruudesta helmikuussa. Euroopan jalkapalloliitto UEFA suoritti arvonnan maanantaina, mutta hieman arvontatulosten julkaisun jälkeen kävi selväksi, että arvontaprosessissa tapahtui niin vakavia virheitä, että tulos mitätöitiin ja uusi arvonta suoritetaan klo 16 Suomen aikaa.

Arvonnan pieleen meneminen on sikäli sääli, että nyt Manchester Unitedin ja PSG:n sekä samalla myös Cristiano Ronaldon ja Lionel Messin välinen yhteenotto jäänee toteutumatta, ellei arpa osu myös uusinta-arvonnassa kohdalleen.

Arvontaa oli suorittamassa Arsenalista ja Zenitistä tuttu Andrei Arshavin. Ensin hän nosti Villarrealin vastustajaksi samassa lohkossa pelanneen Manchester Unitedin. Sen ei pitänyt kuitenkaan olla edes teknisesti mahdollista, koska saman lohkon joukkueet eivät voi kohdata toisiaan ensimmäisellä pudotuspelikierroksella.

Tämä ei toki ollu Arshavinin syy, vaan virhe tapahtui oikeiden pallojen asettamisessa arvontakoriin. Sen jälkeen paha moka kertautui, kun Atletico Madridille arvottiin vastustajaa. Unitedin arvontapallo ei ollut tässä vaiheessa edes mukana korissa, vaikka näin tietenkin olisi pitänyt olla.

UEFA vahvisti hieman ennen iltapäiväkolmea, että arvonta joudutaan uusimaan.

– Ulkoisen palveluntarjoajan toimittamaan ohjelmistoon, jota virkailijamme käyttävät tietääkseen mitkä joukkueet eivät voi kohdata toisiaan, tuli tekninen ongelma, jonka vuoksi arvonnassa sattui virhe. Tämän vuoksi ensimmäinen arvonta on mitätöity ja arvonta uusitaan klo 15 Keski-Euroopan aikaa, UEFA kertoi Twitter-tilillään.

Mestarien liigan neljännesvälierien mitätöity arvontatulos näytti tältä:

Benfica – Real Madrid
Atlético Madrid – Bayern München
Inter – Ajax
Chelsea – Lille
Villarreal – Manchester City
Sporting – Juventus
Salzburg – Liverpool
PSG – Manchester United