Sky Sports: Mestarien liiga pelataan loppuun elokuussa – formaatti muuttuu radikaalisti

Mestarien liiga C More / Pallomeri.net

Sky Sportsin mukaan Mestarien liiga huipentuu elokuussa järjestettävään 12 päivän mittaiseen turnaukseen, jonka formaatti poikkeaa kosolti totutusta.

Sky Sports uutisoi, että Mestarien liigan kausi saatetaan loppuun 12 päivän mittaisena turnauksena, joka pelataan elokuussa Portugalin pääkaupungissa Lissabonissa. Kaupungissa pelattaisiin puolivälierät, välierät ja finaali. Kaikki otteluparit olisivat yksiosaisia ja pelejä pelattaisiin kaupungin kahdella suurimmalla stadionilla.

UEFA:n johtokunta hyväksynee lopullisen aikataulun keskiviikon kokouksessaan. Aikomus olisi, että puolivälierät pelattaisiin 12-15. elokuuta, välierät 18-19. elokuuta ja uusi finaalipäivä olisi 23. elokuuta. Sky Sportsin mukaan vielä ei ole tietoa siitä miten neljä ratkaisematta jäänyttä pudotuspelien avauskierroksen otteluparia hoidetaan maaliin.

Mainos alkaa

Alunperin finaali oli tarkoitus pelata Istanbulissa ja Sky Sportsin lähteiden mukaan Istanbul saa kompensaatioksi uuden mahdollisuuden isännöidä finaalia tulevaisuudessa.

Tällä tietoa pelit on määrä pelata tyhjille katsomoille, mutta mikäli Portugalin hallitus muuttaa linjauksia riittävän ajoissa, jotta lipunmyynti ehdittäisiin järjestää, niin on mahdollista, että stadioneille voitaisiin ottaa ainakin jonkin verran katsojia.

Eurooppa-liigan kauden kohtalosta ei ole saatu Sky Sportsin mukaan varmaa tietoa, mutta mitä todennäköisimmin Eurooppa-liigan pelit hoidetaan loppuun samanlaisella formaatilla. Lähteiden mukaan Saksa voisi olla Eurooppa-liigan loppupelien isäntämaa ja kaupungeista Sky Sports mainitsee mahdollisina ehdokkaina Düsseldorfin ja Frankfurtin.

UEFA pyrkii tiettävästi saamaan uuden Mestarien liigan kauden käyntiin lokakuun puolivälissä, jolloin yleensä pelattaisiin lohkovaiheen kolmatta kierrosta. Se, miten tavoitteeseen päästäisiin, on vielä täysin hämärän peitossa muun muassa karsintojen osalta, sillä useat liigat tulevat olemaan vielä kyännissä aikana, jolloin karsintoja normaalisti pelattaisiin.

Lue myös: Zlatan Ibrahimovic poikkesi salaa Hammarbyn kopissa – vierailusta käynnistettiin tutkinta