Mestarien Liiga: 13 joukkuetta taistelee seitsemästä jatkopaikasta

Valioliiga-ennakko Man Utd
anthony martial manchester united | Pallomeri.net

UEFA Champions League, eli suomalaisittain Mestarien Liiga huipentuu tiistain ja keskiviikon aikana lohkovaiheen osalta. Kun 16 joukkuetta jatkaa pudotuspeleihin on viimeiselle kierrokselle vielä rutkasti panosta. Seitsemän paikkaa on vielä jaettavana ja mahdollisuuksien rajoissa näistä paikoista taistelee 13 joukkuetta. Näiden joukossa on myös todellisia suurseuroja pudotusuhan alla.

Paikkansa auringossa ovat toistaiseksi varmistaneet seuraavat joukkueet: Real Madrid, Paris Saint-Germain, Atlético Madrid, Benfica, Juventus, Manchester City, Barcelona, Bayern München, Zenit.

13 joukkuetta, joilla on vielä mahdollisuudet pudotuspeleihin (7 paikkaa jaossa): Wolfsburg, Manchester United, PSV Eindhoven, Roma, Leverkusen, BATE Borisov, Olympiacos, Arsenal, Porto, Chelsea, Dynamo Kyiv, Gent, Valencia.

TIISTAIKIERROS

A-lohko: Real Madrid voittaa lohkon ja PSG sijoittuu toiseksi. Shakhtkar on Malmöa edellä keskinäisissä kamppailuissa joukkueiden ollessa tasapisteissä. Jos kumpikaan ei onnistu nappaamaan pisteitä vierasotteluistaan (Real-Malmö, PSG-Shakhtar), etenevät ukrainalaiset Eurooppaliigaan.

B-lohko: Tiistain otteluista mielenkiintoisin on YLE:n TV-ottelu Wolfsburg-ManU. Kotijoukkue varmistaisi lohkovoiton kotivoitolla ja samalla punaisten paholaisten putoamisen kilpailusta. Jos taas ManU venyy vierasvoittoon, voittaisi se lohkon ja Wolfsburg olisi pudotusuhan alla.

Manchesterlaisten kannalta jatkopaikka varmistuu myös jos CSKA Moskova tekisi vieraissa kiusaa PSV Eindhovenille ottamalla vierasvoiton. Tasapelit molemmista otteluista B-lohkossa veisivät myös ManU:n jatkoon.

Eindhoven etenee jatkoon mikäli ManU häviää Saksassa ja he ottavat kotipelistään voiton tai tasapelin. CSKA Moskova voi nousta vielä Eurooppa Liigaan voittamalla vierasottelussaan PSV Eindhovenin. Tällä skenaariolla he olisivat PSV:n edellä keskinäisten kamppailujen turvin.

C-lohko: Benfica ja Atletico Madrid ovat varmistaneet jatkopaikkansa. Jos Benfica onnistuu kotiottelussaan Atleticoa vastaan saavuttamaan voiton tai tasapelin, tulee lohkovoitto varmistumaan – Atletico nousee voittajaksi vierasvoitolla. Astana tarvitsee vierasvoiton Galatasaraysta noustakseen lohkossa kolmanneksi, muuten Astana etenee Eurooppaliigaan.

D-lohko: Juventus ja Man City ovat varmistaneet jatkopaikkansa. Juve voittaa lohkon jos he eivät häviä vieraspeliään Sevillalle ja samaan aikaan City ota kolmea pistettä Mönchengladbachilta kotona. Sevilla on varmasti nälkäinen kotonaan, sillä voitto antaisi lähes varman Eurooppaliiga paikan olettaen, että Mönchengladbach ei yllätä Citya vieraissa.

KESKIVIIKKOKIERROS

E-lohko: Barcelona on varmistanut lohkovoiton – kaikki muu on avoinna. Roma (5p), Leverkusen (5p) ja Bate Borisov taistelevat jatko- ja eurooppaliigapaikoista. Leverkusen saa Barcelonan vieraakseen, Roma pelaa kotikentällään Bate Borisovia vastaan.  Helponta olisi uskoa, että Roma pitäisi vieraansa kurissa ja etenesivät Barcelonan kanssa jatkoon. Myös tasapeli riittää Romalle jos Leverkusen ei onnistu kaatamaan kovakuntoista Barcelonaa. Bate etenee jatkoon voitolla Romasta jos Barcelona onnistuu edes tasapelissä Leverkusenin vieraana.

F-lohko: Bayern Munchen voittaa lohkon, Olympiakos ja Arsenal käyvät ottelun toisesta sijasta Kreikassa. Dinamo Zagreb on varmistanut neljännen sijansa lohkossa. Arsenal hävisi kotonaan 3-2 Olympiakosille, joten vierasottelussa heidän on pystyttävä joko kahden maalin voittoon tai samaan 3-2 (myös 4-3, 5-4 jne. käy) voittoon jatkopaikan saavuttamiseksi.

G-lohko: Chelsea, Porto ja Kiovan Dynamo taistelevat kahdesta jatkopaikasta. Lohkossa pisteittä oleva Maccabi Tel Aviv voi ainoastaan kiusata vierasottelussaan kiovalaisia. Chelsea-Porto -ottelun voittaja voittaa myös lohkon. Ottelun häviäjä tippuu Eurooppaliigaan olettaen, että Kiova voittaa kotonaan pisteittä olevan heittopussi Maccabin. Jos peli päättyisi Lontoossa tasan ja Kiova voittaisi, etenisi Chelsea ja Kiova jatkoon.

H-lohko: Zenit on voittanut lohkon. Gent ja Valencia taistelevat lohkon toisesta ja kolmannesta sijasta keskenään. Gent (7p) saa vieraakseen vailla panosta pelaavan Zenitin. Valencia (6p) pelaa kotonaan vasta yhden pisteen saavuttanutta Lyonia vastaan. Valencian on voitettava oma ottelunsa ja toivottava, että Zenit jaksaa kiusata Gentilta vähintään tasapelin verran.


Joukkueet: ,,,