Mercedes teki kaksi protestia – ei hyväksy uskomattomia päätöskierroksen tapahtumia

F1 Mercedes Max Verstappen Lewis Hamilton F1
Kuva: Getty Images

F1-kausi sai kruununsa sunnuntain Abu Dhabissa, kun Red Bullin Max Verstappen tuli ensimmäisenä ruutulipulle ja voitti maailmanmestaruuden.

MM-sarja ei olisi voinut saada hullumpaa lopetusta, sillä Lewis Hamilton näytti jo ajavan varmaan maailmanmestaruuteen. Aivan lopussa Williamsin Nicholas Latifi ajoi kuitenkin seinään ja radalle saatiin turva-auto, minkä ansiosta Verstappen sai alleen uudet renkaat ja nousi Hamilton taakse. Britti ei sen sijaan päässyt käymään varikolla, joten hollantilainen sai äärimmäisen ison etulyöntiaseman.

Kun turva-auto saatiin viimeiseksi kierrokseksi pois radalta, niin Verstappen ohitti helposti uusilla renkailla Hamiltonin ja karkasi maailmanmestaruuteen.

Nyt taistelu on saanut kuitenkin uuden käänteen, sillä Mercedes on tehnyt kaksi protestia päätöskierroksen tapahtumista. Ensimmäiseksi talli valittaa, että Verstappen olisi käväissyt Hamiltonin edellä vielä turva-auton ollessa radalla.

Toinen valitus puolestaan pohjautuu siihen, että kierroksella ohitettavat eivät palanneet omille paikoilleen ennen kuin turva-auto poistui radalta. Tämä on vastoin FIAn sääntöjä. Kilpailun johto antoi kuitenkin lähtöluvan, jotta Hamilton ja Verstappen pääsivät taistelemaan maailmanmestaruudesta.

FIA ei ole antanut vielä vastausta protesteihin, joilla Mercedes pyrkii vielä muuttamaan kilpailun loppujärjestystä.

EDIT. FIA on hylännyt ensimmäisen Mercedeksen protestin koskien Verstappenin ohitusta turva-auton perässä. Myös toinen protesti on hylätty, joten Max Verstappen on maailmanmestari vuosimallia 2021.