Video: Mercedes tyri jäätävästi omien kuskiensa kaksoisjohdon – Russell sai Bottaksen renkaat, Bottas joutui jatkamaan vanhoilla

Valtteri Bottas Mercedes / Pallomeri.net

Mercedes sössi harvinaisella tavalla F1-kauden toiseksi viimeisessä kilpailussa, kun talli tyri käsittämättömästi kuskiensa kaksoisjohdon.

Sergio Perez ajoi todelliseen yllätysvoittoon F1-kauden toiseksi viimeisessä kilpailussa, eli Bahrainin GP:ssä. Perez kolaroi kisan avauskierroksella, mutta nousi siitä huolimatta dramaattisesti voittoon.

Mercedes tosin antoi omalla säheltämisellään vahingossa valtavasti apua Racing Pointin Perezille, sillä Mercedeksen George Russell ja Valtteri Bottas olivat kaksoisjohdossa, kunnes 63. kierroksella alkoi tapahtua.

Radalle tuotu virtuaalinen turva-auto sai Mercedeksen kutsumaan molemmat kuskit perätysten varikolle renkaidenvaihtoon. Russellin pysähdys meni sukkelasti eikä Bottaksen tarvinnut kauaa odotella vuoroaan hänen takanaan.

Kaikki alkoi Bottaksenkin kohdalla normaalisti, kunnes yhtäkkiä vasenta eturengasta kiinnitänyt mekaanikko alkoi viuhtoa käsiään ja jo kiinnitetty uusi rengas otettiin pois. Bottas seurasi autostaan hämmentyneenä, kun mekaaninkot kiinnittivät autoon juuri pois otetut kuluneet renkaat ja lähettivät hänet niillä matkaan.

Syy tähän oli se, että varikkohenkilökunta oli sössinyt pahemman kerran ja huomasi erheensä liian myöhään. Mekaanikot nimittäin laittoivat Russellin autoon Bottaksen autolle tarkoitetut renkaat. Kuljettaja ei sääntöjen mukaan saa ajaa toisten renkailla, joten tiimillä ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin pistää Bottas radalle vanhoilla renkailla ja kutsua Russell välittömästi uudestaan varikolle, jotta hänelle saataisiin oikeat renkaat alle.

Mercedes tyri näin kuskiensa kaksoisjohdon varsin perusteellisesti. Bottas oli lopulta kisassa kahdeksas ja Russell yhdeksäs. Russell oli hylkäysuhan alla väärillä renkailla ajamisen takia, mutta F1-kisan tuomaristo langetti sen sijaan Mercedekselle 20 000 euron sakot.

Mercedes tyrii George Russellin varikkopysähdyksen, mutta asia paljastuu viiveellä:

Tiimi tajuaa erheensä kesken Valtteri Bottaksen pysähdyksen:

Katso myös: Video: Schalken suomalaispuolustaja Malick Thiaw epäonnen soturina – puski pallon suoraan omiin


Pelaajat: ,