IS: SJK:n Mehmet Hetemaj pelasti lapsen hukkumiselta – ”Luulin Baywatchin perusteella, että se on helppoa”

Mehmet Hetemaj SJK / Pallomeri.net

Ilta-Sanomat uutisoi, että SJK:n Mehmet Hetemaj toimi sankarillisesti ja pelasti veden varaan joutuneen lapsen torstaina Seinäjoella.

Ilta-Sanomat uutisoi, että Veikkausliigaa pelaavan Seinäjoen Jalkapallokerhon kapteeni Mehmet Hetemaj pelasti yhdessä äitinsä kanssa uimapatjan päältä pudonneen pojan.

Tapaus sattui Seinäjoen Kyrkösjärvellä torstaina aamupäivällä tilanne, jossa alle 10-vuotias poika joutui veden varaan eikä päässyt omin avuin ylös.

Rannalla oli tapahtumahetkellä muutamia silminnäkijöitä. Poika putosi silminnäkijän mukaan uimapatjaltaan veteen ennen puolta päivää. Kyrkösjärven ranta on valvottu, mutta valvonta alkaa arkisin kello 12.

Mainos alkaa

Veteen ryntäsi ensin Hetemaj’n äiti, mutta kun tämä ei saanut poikaa ylös, juoksi Hetemaj itse perään ja veti pojan rantaan. IS tavoitti pian tapahtuneen jälkeen Hetemaj’n, joka oli vielä hämillään vesipelastuksesta.

– Täällä on hyvä sää tänään, joten olimme äidin kanssa ottamassa aurinkoa. Olimme noin kymmenen metrin päässä vedestä, Hetemaj kertoo.

Myös veteen pudonneen pojan äiti oli lähellä.

– Hän huomasi tilanteen, mutta se tapahtui niin nopeasti. Äitini sai kiinni pojasta. He menivät kuitenkin molemmat veden alle, joten lähdin myös itse veteen. Pääsin pojan luokse ja nostin hänet pinnan yläpuolelle, Hetemaj kertaa.

Järvi on varsin äkkisyvä, sillä miltei 190-senttisen Hetemaj’n jalat eivät ylettyneet enää pohjaan. Hän kertoo pitävänsä itseään kohtalaisena uimarina, mutta hengenpelastusta vedessä hänelle ei ole koskaan opetettu.

– Olen katsonut Baywatchia ja vastaavia televisio-ohjelmia ja niiden perusteella pelastaminen näyttää helpolta. Se olikin todella vaikeaa, vaikka kyseessä oli alle kymmenvuotias poika. Nostin vain molemmin käsin pojan pinnalle ja potkin jaloilla eteenpäin. Uin muutaman metrin kunnes sain jalat pohjaan, Hetemaj toteaa.

Lue myös: Korkeushypyn MM-mitalistia uhkaa kahdeksan vuoden kilpailukielto – taustalla todella villi dopinghuijaus


Joukkueet: