Video: Maailmancupin ampumahiihtoviestistä muodostui koominen farssi

oberhof maailmancupin ampumahiihtoviesti - pallomeri.net

Naisten maailmancupin 4 x 6 km ampumahiihtoviestistä muodostui sunnuntai-iltapäivänä todella erikoinen näytelmä, jossa pääroolia esitti Oberhofin vallannut lumipyry.

Esimakua tulevasta saatiin heti kisan alussa, kun Itävallan Lisa Hauser meni nurin. Tämä kostautui toden teolla ensimmäisellä ammuntapaikalla, sillä naisen ase oli niin täynnä lunta, ettei ammunta yksinkertaisesti millään onnistunut ja Itävalta joutui keskeyttämään viestin.

Tämän jälkeen pyllähdyksiä nähtiin useampiakin. Tämän kohtalon sai kokea myös kaksinkertainen maailmanmestari, Saksan Franziska Hildebrand.

Todellinen erikoisuus nähtiin kolmannella osuudella, kun Italian Nicole Gontier joutui peräti viidelle sakkokierrokselle. Tähän harvinaisuuteen päädyttiin sen myötä, että hän ei osunut yhdelläkään laukauksella, vaikka käytti kolme varapatruunaakin.

Mainos alkaa

Kisassa nähtiin yhteensä yli 300 ohilaukausta ja Suomi liputettiin ulos liian hitaana jo ennen Kaisa Mäkäräisen ankkurivuoroa.

Voittoon itsensä taisteli lopulta Venäjä, joka selvisi varsinkin ammunnoistaan jopa hämmentävän hyvin ilman yhtään ohilaukausta.

Viestin ”parhaat palat” voit katsoa Yle Areenan koosteesta.

Tsekkaa myös:

Pallomeren Pelipaikoilla-podcast on täällä – kuuntele ensilähetys!