Video: F1-kisassa hirmuista draamaa – Verstappenin piti päästä Hamilton ohi, britti jysäytti perään

Formula 1 F1-kuskien F1-kalenteri selostaja F1 Mercedes Max Verstappen Lewis Hamilton F1-kuskien palkat
Kuva: Getty Images

Saudi-Arabian F1-kisassa nähtiin järjetöntä draamaa sunnuntaina, kun Max Verstappen ja Lewis Hamilton osuivat yhteen.

Saudi-Arabiassa ei vältytty tapahtumilta, sillä jo kisan alussa hommat menivät totaalisesti solmuun, kun autot paukkuivat seiniin. Kisa keskeytettiinkin kahdesti punaisten lippujen voimin ja autot otettiin takaisin varikolle.

Uusintalähdöissä Max Verstappen sortui oikaisemiseen, ja hollantilainen pudotettiin kolmannessa lähdössä Esteban Oconin ja Lewis Hamiltonin taakse. Verstappen kuitenkin nousi kolmannessa lähdössä kärkeen ja otti tiukan paikan voitosta.

Sitten nähtiin ehkä se kaikista dramaattisin tilanne, kun Hamilton lähti ohittamaan Verstappenia. Red Bull -kuski ajatti britin ulos radalta kyseenalaisesti. Tämän johdosta Verstappenin piti päästä Hamilton kärkipaikalle.

Kun Hamilton oli tekemässä tätä ohitusta, niin tapahtui jotain todella mystistä. Edessä jarrutellut Verstappen ja Hamilton osuivat yhteen ihmeellisellä tavalla. Mercedeksen autosta hajosi etusiipi ja tilanne oli todella sekava.

Tuomaristo ilmoitti tutkivansa tilannetta, mutta tällä aikaa Verstappen päästi Hamilton uudelleen ohi kuitatakseen heti kuitenkin seuraavassa mutkassa jälleen kärkeen.

Tämän jälkeen tuli ilmoitus, että Verstappenille on langetettu viiden sekunnin aikarangaistus. Kuitenkaan tälle ei lopulta tullut merkitystä, kun Hamilton ohitti vielä hollantilaisen ja nappasi kärkipaikan. Britti juhlikin tapahtumarikkaan GP:n voittoon ja nousi tasapisteisiin Verstappenin kanssa MM-sarjassa.

Max Verstappen ja Lewis Hamilton osuivat yhteen

Jos video ei näy, niin voit katsoa sen Twitteristä!

Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff otti hirmuisesti kierroksia pilttuussa Hamiltonin kolarin jälkeen. Kaikki kuitenkin päättyi lopulta hyvin.


Pelaajat: ,