Uskomatonta draamaa – Italian Mattia Zaccagni pelasti Italian kuilun partaalta huikealla viime hetken maalilla

Italia (Mattia Zaccagni, kasan alimmaisena)

Italia hilautui todella täpärästi varmalle jatkopaikalle, kun Mattia Zaccagni teki maalin lähestulkoon viimeisellä mahdollisella hetkellä.

Italia oli hyvin lähellä jäädä EM-kisojen B-lohkossa kolmanneksi, kun Kroatia oli napata joukkueiden välisestä ottelusta voiton. Toisin kuitenkin kävi. Italia hilasi itsensä kuiville aivan viime hetkillä.

Ottelu oli edennyt jo kahdeksannelle lisäminuutilleen, eli viimeiselle tuomarin antamalle lisäminuutille, kun Italia vyörytti vielä epätoivoisesti hyökkäystä Kroatian maalille. Tilanne lähti aukeamaan, kun pallo tuli vahingossa Kroatian pelaajan taklauksen kautta Italian Riccardo Calafiorille, joka lähti nousemaan, kun edessä yhtäkkiä olikin tyhjää tilaa.

Mainos alkaa:

Calafiori nousi aina rangaistusalueen rajan tuntumaan saakka, kunnes hän näki vasemmalla etenevän Mattia Zaccagnin. Calafiori antoi mainion syötön, josta Zaccagni kiitti ampumalla pallon upealla kierteisellä vedolla Kroatian maalin takakulmaan. Zaccagni tasoitti lukemiksi 1-1, mikä riitti Italialle lohkon kakkossijaan ja varmaan paikkaan pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella.

Kroatialle tulos puolestaan oli musertava pettymys, sillä jatkoonpääsyyn on toki yhä teoreettinen mahdollisuus, mutta skenaario vaatisi toteutuakseen aikamoisen ihmeen.

Mattia Zaccagni ampuu Italian jatkoon lisäajan viimeisellä minuutilla:

Katso myös: Huima näky kölniläisessä puistossa – Belgian fanit valmistautuivat Romania-otteluun karnevaalitunnelmissa


Joukkueet: