Mahtavaa! Matti Suur-Hamari nappasi paralympiakultaa Pyeongchangissa

Mahtavaa! Matti Suur-Hamari nappasi paralympiakultaa Pyeongchangissa

Matti Suur-Hamari teki uskomattoman suorituksen maanantaina, kun suomalainen voitti olympiakultaa Pyeongchangin paralympialaisissa.

Lumilautacrossissa kilpaileva Suur-Hamari eteni maanantain finaaliin tiputtamalla välierissä puolustavan mestarin Evan Strongin. Finaalissa vastaan asettui Yhdysvaltojen Keith Gabel, joka on maailmancupissa heti Suur-Hamarin perässä kolmantena.

Gabelin finaali sai kuitenkin tylyn alun, sillä yhdysvaltalaislaskija kaatui radan pintaan ja menetti mahdollisuudet voittoon. Sen sijaan Suur-Hamari laski varmalla tavalla maaliin asti ja nappasi uransa ensimmäisen henkilökohtaisen paralympiamitalin. Mitali oli samalla Suomen joukkueen ensimmäinen Etelä-Koreassa.

Suomalainen on ollut suorastaan maaginen viime vuosina, sillä viime vuonna tilille tuli paracrossin MM-kultaa. Tililtä löytyy myös vuoden 2016 X-Gamesin sekä maailmancupin voitto.

31-vuotiaan rovaniemeläisen paralympialaiset jatkuvat perjantaina, kun ohjelmassa on banked slalom -kilpailu. Myös tässä lajissa Suur-Hamari on hallitseva maailmanmestari.

Jaa tämä:Aiheeseen liittyvät julkaisut