Video: Matthew Tkachuk löi ilmasta dramaattisen tasoituksen – olisiko maali pitänyt hylätä?

Matthew Tkachuk kyseenalainen tasoitusmaali

Matthew Tkachuk teki ottelussa Kingsiä vastaan upean ja dramaattisen tasoitusmaalin. Maali ei kuitenkaan ollut välttämättä sääntöjen mukainen.

Calgary Flamesin ja Los Angeles Kingsin välinen kamppailu oli dramaattinen ja värikäs. Kings piti matsin ohjia käsissään ensimmäisen puoliskon ajan ja ehti karata jo kolmen maalin johtoon, kunnes Calgary avasi maalitilinsä Matthew Tkachukin rannevedolla.

Calgary kiri kotiyleisön riemuksi vielä tasoihin, kun Tkachuk viimeisteli häikäisevällä tavalla tasoituksen vain reilua minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua. Tkachuk pudotti kiekon ilmasta alas itselleen ja löi sen polven korkeudelta sisään.

Mainos alkaa

Maalista julkaistu video on kirvoittanut keskustelua siitä, oliko maali sääntöjen mukainen sekä ihmettelyä miksei Kings haastanut maalia.

NHL:n sääntöjen mukaan korkean mailan raja katsotaan pelaajan olkapäästä ja joidenkin kuvakulmien perusteella Tkachuk näyttää ottavan ensimmäisen kosketuksen kiekkoon jopa oman päänsä yläpuolella.

Omituiseksi tapauksen tekee se, että päätuomari seurasi tilannetta erinomaiselta paikalta eikä Kings tosiaan haastanut tilannetta, vaikka sääntöjen ja videon perusteella Kingsillä olisi ollut erinomaiset perusteet niin toimia.

Päätökseen olla haastamatta saattoi toki vaikuttaa se, että epäonnistuneesta haastosta olisi tuomittu Kingsille kahden minuuutin rangaistus pelin viivyttämisestä.

Kaikki kääntyi lopulta kuitenkin Kingsin kannalta parhain päin, kun Drew Doughty ratkaisi ottelun jatkoajalla.

Matthew Tkachuk tekee tasoitusmaalin Kingsiä vastaan:

Katso myös: Roope Hintz jatkaa hirmuvireessä – iski jo kauden neljännen osumansa


Pelaajat:
Joukkueet: ,