NHL:ssä jättikauppa: Matthew Tkachuk matkaa Floridaan – Huberdeau ja Weegar Calgaryyn

Matthew Tkachuk Calgary Florida - Pallomeri.net

Calgary Flames ja Florida Panthers tekivät ison kaupan, jossa maisemaa vaihtaa niin Matthew Tkachuk, 24, kuin myös Jonathan Huberdeaukin, 29.

Tkachukin lisäksi Floridan suuntaan liikkuu vuoden 2025 ehdollinen neljännen kierroksen varausvuoro. Toiseen suuntaan puolestaan liikkuu Huberdeaun lisäksi MacKenzie Weegar, Cole Schwindt sekä vuoden 2025 ehdollinen ykköskierroksen varausvuoro.

Sekä Tkachuk että Huberdeau olivat viime kaudella hurjassa iskussa. Herroista ensin mainittu nakutti runkosarjassa 104 tehopistettä (42+62), kun taas Huberdeaun saldo oli peräti 115 pistettä (30+85).

Panthers solmi Tkachukin kanssa suoraan 8-vuotisen sopimuksen, joka on arvoltaan 76 miljoonaa dollaria. Kausikohtaiset ansiot ovat siis keskimäärin 9,5 miljoonaa dollaria.

– Matthew on sitkeä, fyysinen taistelija, jolla on ainutlaatuiset taidot. Hän on tasainen eliittitason hyökkääjä, joka on kehittynyt yhdeksi kaikkein dynaamisimmista nuorista pelaajista NHL:ssä, Panthersin GM Bill Zito sanaili seuran tiedotteessa.

Lue myös: Patrik Laine teki pitkän jatkosopimuksen – arvo yli 34 miljoonaa dollaria


Pelaajat: ,
Joukkueet: ,