Matilda Castren starttasi olympiagolfin loistavasti – huippuasemista toiseen päivään

Matilda Castren olympialaisten golf naiset - pallomeri.net

Suomalaisgolfarit suorittivat komeasti, kun naisten golfkisa pääsi vauhtiin Tokion olympialaisissa. Matilda Castren on aivan kärjen tuntumassa.

Castren käytti avauskierrokseensa 68 lyöntiä ja oli “maaliin tullessaan” jaetulla kolmannella sijalla. Kun myös muut saivat kierroksensa valmiiksi, Castrenin sijoitus heikkeni vain yhden pykälän verran, joten hän pääsee lähtemään kakkospäivään jaetulta neljänneltä sijalta.

Castren oli tuloksen -3 tuoneeseen kierrokseensa tyytyväinen, mutta parannettavaakin jäi.

– Alku oli hiukan hankala. En lyönyt palloa hirveän hyvin, mutta siitä selvittiin ihan kunnialla. Takaysi meni ihan hyvin. Sain pari vähän pidempää puttia sisään, mikä luo aina itseluottamusta, Castrén kertoi Yle Urheilulle.

Sanna Nuutinen oli vielä ennen kolmea viimeistä väylää 44. sijalla, mutta hän otti todellisen loppukirin upottamalla kolme birdietä, jotka nostivat suomalaisen tuloslistalla jaetulle 16. sijalle (-1).

– Suivaannuin viidennellätoista väylällä ja rupesin miettimään, että milloinkohan olen viimeksi pelannut kierroksen ilman birdietä. Se oli ihan hyvä pieni buusti, Nuutinen totesi.

Kisaa avuskierroksen jälkeen johtaa Ruotsin Madelene Sagström tuloksella -5.

Lue myös:

Naisten 400 metrin aitojen olympiafinaalissa käsittämätön taso

Lassi Etelätalo kiskaisi paikan olympiafinaalissa


Pelaajat: