Ampumahiihtoliitolta koominen kämmi – Martin Fourcade sai postissa palkinnon, jota ei voittanut

Martin Fourcade / Pallomeri.net

Ampumahiihtolegenda Martin Fourcade sai maailmancupin voittajalle tarkoitetun palkintopystin. Ainoa ongelma on, että hän ei voittanut sitä.

Upean uransa vastikään päättänyt ampumahiihtäjä Martin Fourcade sai postissa melkoisen yllätyksen pääsiäisen tienoilla, kun hänen kotiinsa toimitettiin maailmancupin voittajalle annettava kristallipallo.

Yllätys piilee nimittäin siinä, ettei Fourcade itse asiassa voittanut maailmancupin kokonaiskilpailua. Kansainvälinen ampumahiihtoliitto IBU lähetti pallon Fourcadelle, vaikka kokonaiskisan vei nimiinsä Norjan Johannes Thingnes Bö. Fourcade tosin jäi kakkoseksi vain kahden pisteen erolla, mutta se ei muuta tosiasioita.

– Yllätys oli iloinen, kun avasin paketin, Fourcade kertoi L’Equipelle.

Mainos alkaa

Kristallipallon oikea omistaja on kuitenkin jo saanut vihiä, että hänen pystinsä on matkannut aivan toiselle puolen Eurooppaa.

– Fourcade ja minä olemme saaneet postia IBUlta, että heillä kävi vahinko. Fourcade sanoi minulle, että sekaannus oli hänelle ihan ok. Otin asian huumorilla, mutta olisin mielelläni saanut palkinnon jo. Nyt minun pitää pidätellä iloa. Pitää myös katsoa, joutuuko kristallipallo koronakaranteeniin, Thingnes Bö totesi norjalaiselle Dagbladetille.

Maailmancupin kokonaiskisan voitto oli Thingnes Bölle uran toinen. Fourcade tuskin katselee päättynyttä uraansa taaksepäin kovinkaan pettyneenä, vaikka tämä palkinto nyt karkasikin käsistä. Fourcade voitti urallaan maailmancupin kokonaiskilpailun seitsemän kertaa, joiden kaveriksi hänellä on heittää 13 maailmanmestaruutta ja viisi olympiakultaa.

Tsekkaa myös: Simo Valakari sai potkut Tromsøstä – ajautui erimielisyyksiin seurajohdon kanssa