Video: Nuhruinen klippi johti lisärangaistuksiin – KooKoon Martin Berger sai neljän ottelun pelikiellon

Martin Berger Niklas Friman liiga - pallomeri.net

Liiga tiedottaa, että KooKoon Martin Berger on saanut Liigan kurinpitodelegaatiolta neljän ottelun pelikiellon liittyen lauantain kierroksen tapahtumiin.

Lauantain Liiga-kierroksella pelatun KooKoo-HPK -ottelun loppuhetkillä tuomaristo ajoi KooKoon Martin Bergerin pelistä pihalle päähän kohdistuneen taklauksen seurauksena.

Tapaus keräsi paljon huomiota, sillä Telian tv-lähetys katkesi ja vaikutti siltä, ettei tapauksesta ole minkäänlaista videotallennetta. Lopulta varsin nuhruinen video löytyi ja mitä ilmeisimmin se on ollut riittävän laadukas, jotta Liigan kurinpitodelegaatio pystyi tekemään sen perusteella kurinpitopäätöksen.

Kurinpitodelegaatio päätti asettaa Bergerin neljän ottelun pelikieltoon. Vaikka Liiga julistikin aiemmin kaudella, että päähän kohdistuneista taklauksista, joksi Bergerin teko sääntökirjan mukaan myös lasketaan, toisi rikkeen tekijälle aina vähintään viiden ottelun pelikiellon, niin Bergerin tapaukseen kyseinen linjaus ei lopulta päde.

Liiga tiedotti tammikuun puolivälissä tarkentaneensa aiempaa linjausta siten, että automaattinen viiden pelin pelikielto koskisi vain varsinaisia taklaustilanteista ja muista saman pykälän alle päätyvistä teoista olisi myös mahdollista tuomita pienempi rangaistus.

Martin Berger sai neljän ottelun pelikiellon tästä tilanteesta:


Pelaajat:
Joukkueet: