Video: Erikoinen rangaistus Liigan playoffeissa – kokivatko KooKoo ja Martin Berger vääryyttä?

Martin Berger KooKoo / Pallomeri.net

KooKoo putosi Liigan playoffeista ja jossiteltavaa jäi. Yksi puhuttaneista tilanteista oli taklaus, josta Martin Berger sai rangaistuksen.

Ilves piti pintansa ja pudotti KooKoon Liigan playoffien ensimmäisen kierroksen kaksiosaisessa sarjassa yhteismaalein 6-4. Ilves ehti olla aikamoisessa pulassa, sillä otteluparin viimeiseen erään lähdettiin tasatilanteesta, kun KooKoo nousi avausottelun aiheuttamasta sillasta ja tasoitti yhteismaalit pelattuaan kaksi todella vahvaa erää.

Kolmannessa erässä Ilves käänsi leikin itselleen, mutta ei ilman parranpärinää. Erää oli pelattu kuutisen minuuttia. Ilveksen Anssi Salmela kuljetti kiekkoa keskialueella ja KooKoon Martin Berger lähti hakemaan taklausta.

Mainos alkaa:

Salmela hyppäsi ja yritti väistää taklausta, mutta Berger osuu taklauksellaan silti hieman Salmelan kylkeen ja lonkkaan, jonka myötä molemmat menettivät tasapainonsa. Bergerin ja KooKoon suureksi järkytykseksi päätuomari Stefan Fonselius antoi Bergerille tilanteesta kahden minuutin rangaistuksen kampituksesta.

Tuomio vaikuttaa uusintojen perusteella todella kyseenalaiselta, mutta ilmeisesti Fonselius tulkitsee, että Bergerin ja Salmelan jalkojen kohtaaminen aiheutti lopulta kaatumisen, vaikka video puhuu enemmän vartalokontaktin puolesta.

Berger kävi tuomiosta ymmärrettävästi kuumana ja KooKoon päävalmentaja Jussi Ahokas kysyi tv-lähetyksen perusteella useaan otteeseen tuomaristolta rangaistuksen syytä saamatta tyydyttävää vastausta.

– Alkoi tulla erikoisia jäähyjä. Puhdas taklaus keskialueella…mielestäni tässä lajissa saa taklata, Ahokas kommentoi ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

KooKoon ihmetystä ei ole vaikea ymmärtää, etenkin kun jäähyllä oli myös vaikutusta peliin. Itse alivoiman KooKoo kesti, mutta sen jälkimainingeissa sekakentällisellä pelanneen joukkueen pakka hajosi ja Ilves-kippari Eemeli Suomi pääsi iskemään yhteismaaleiksi 6-4.

KooKoon Martin Berger taklaa Ilveksen Anssi Salmelaa ja joutuu jäähylle:

Katso myös: Video: ”Ei ollut” – Edes Juhamatti Aaltonen itse ei huomannut tehneensä maalia ennen videotarkistusta


Pelaajat:
Joukkueet: