Yllätyspaukku MM-kisoissa – Marokko pisti Belgian polvilleen

Marokko-Belgia qatar 2022

Qatarin MM-kisojen alkulohkon kolmas jättiyllätys nähtiin sunnuntaina, kun Marokko kaatoi Belgian maalein 2-0.

Jalkapallon MM-kisojen alkulohkovaiheen kolmas iso yllätystulos saateltiin aikakirjoihin, kun Marokko voitti Belgian maalein 2-0. Vaikka Belgiaa ei näissä kisoissa ehkä pidettykään enää yhtenä suursuosikeista, on Marokon nappaama päänahka silti kova. Perspektiiviä asiaan tuo myös se, että kyseessä oli Marokon koko MM-historian kolmas voitettu peli.

Ensimmäinen askel kohti yllätystulosta otettiin reilun 70 minuutin kohdalla, kun Abdelhamid Sabiri lähetti laidalta pieneltä kulmasta kierteisen laukauksen, joka kiersi upealla tavalla verkkoon. Osuma jäi voittomaaliksi. Lopullinen niitti tuli toisen jakson lisäajalla, kun Zakaria Aboukhlal laukoi 2-0-maalin.

Belgia oli läpi ottelun vaarallisempi, mutta tehot jäivät pahemman kerran piippuun. Lohkon tilanne meni nyt kiharaiseksi, sillä Marokon voitto tarkoitti sitä, että maa nousi F-lohkon kärkeen neljällä pisteellä ja Belgia on toisena pisteen päässä. Tämän myötä alkuillan toisessa F-lohkon kamppailussa Kanadan ja Kroatian välillä on jo varsin kovat panokset pöydässä.

Marokko menee 1-0-johtoon Abdelhamid Sabirin maalilla:

Zakaria Aboukhlal sinetöi Marokon yllätysvoiton tekemällä 2-0-maalin:

Katso myös: Täysin älytön tuplatorjunta – Puolan Wojciech Szczesny torjui rankkarin ja teki heti perään jäätävän pelastuksen


Joukkueet: ,