Video: Marko Anttila latoi voittomaalin – Suomi on maailmanmestari!

Leijonat Marko Anttila Suomi Sauli Niinistö jääkiekon mm-kisat

Bratislavan ihme on totta! Marko Anttila johti kahdella maalillaan Leijonat historiansa kolmanteen maailmanmestaruuteen! Kanada kaatui maalein 3-1.

“Mörkö-Marko” Anttila teki sen jälleen! Suomen kippari iski kaksi maalia Kanadan verkkoon ja pääsi nostamaan mestaruuspystiä kolmantena Leijonakapteenina!

Ensimmäisessä erässä Leijonat oli hitaalla jalalla ja maltin kanssa oli tekemistä. Kanada sai pelin haltuun, kun Suomi hätäili kiekon kanssa. Juuri tällaisesta kiekollisesta sättäämisestä Kanadan Shea Theodore iski myös avausmaalin.

Mainos alkaa:

Pelitilanteiden ulkopuolella Suomi joutui pois raiteiltaan lähdettyän mukaan Kanadan jatkuviin jälkipeleihin. Näistä syntyi myös ensimmäisen erän puhutuin tilanne, jossa Kanadan Jared McCann filmasi Suomelle jäähyn.

Toisessa erässä Suomi lisäsi kierroksia ja erän alkupuolen ylivoimalla kapteeni Anttila toi Suomen tasoihin. Erän lopussa Suomi menetti otettaan, mutta sai myös todistaa onnettaren leveää hymyä, kun tuomaristo ei nähnyt Veli-Matti Savinaisen keihästystä, josta olisi pitänyt tuomita pelirangaistus.

Kolmannen erän alussa Anttila sinetöi asemansa Suomen uutena kansallissankarina niittaamalla illan toisen maalinsa Kanadan maalin yläpesään. Kanada aloitti hirmuisen kirin ja Suomi joutui aivan köysiin vaahteralehtipaitojen vyöryn alla.

Tässä kohtaa estradin valovoimaisin tähti oli sama mies, joka petasi Leijonille finaalipaikan, eli maalivahti Kevin Lankinen. Leijonien huippuveskari venyi ja paukkui, mutta kesti tulituksen suurella sydämmellä puolustaneen Leijonaryhmän avulla.

Harri Pesonen iski muutamaa minuuttia myöhemmin Leijonille vapauttavan 3-1-maalin ja varmisti Leijonien kaikkien aikojen kolmannen ja taatusti epätodennäköisimmän maailmanmestaruuden!

 

Anttilan 2-1-voittomaali


Pesosen 3-1-maali