Video: “Se on mitä se on” – tuomarikameran kuva paljastaa, miten Marko Anttilalle perusteltiin Suomen maalin hylkäys

Suomen kapteeni Marko Anttila / Pallomeri.net

Suomen puolivälierävoitossa puhutti ensimmäisen erän lopulla hylätty maali. Tuomarikameran kuva paljastaa hylkäyksen syyn.

Leijonat kaatoi torstain MM-puolivälieräottelussa Tshekin 1–0. Ottelun ainoaksi maaliksi jäi Jere Innalan toisessa erässä tekemä osuma.

Tämän lisäksi Suomi näytti jo saaneen kiekon kertaalleen verkkoon, kun peliväline pomppi Iiro Pakarisen kautta kohti Tshekin reppua avauserän lopulla. Maali kuitenkin hylättiin pitkän videotarkastuksen jälkeen.

Tv-lähetyksessä nähtyjen kuvien perusteella oli ainakin hyvin vaikeaa todeta sitä, että kävikö kiekko tosiaan maalissa, joten tuomaristolla tuskin oli vaihtoehtoja. Maali näet hylättiin jo jäällä ennen kuin tuomarit lähtivät syynäämään videoita.

Tällöin videolta on saatava sataprosenttinen varmuus sille, että jäällä tehty tuomio voitaisiin kumota. Tuomarin kypäräkameran kuvaa on nyt tullut julki ja niistä paljastuu miten hylkäys perusteltiin Leijonien kapteenille Marko Anttilalle.

– Mitä te katsoitte? Eikö kiekko ylittänyt maaliviivaa? Anttila kysyy tuomarilta.

– Tarkistus oli tulokseton. Me katsoimme ainakin viisitoista kuvakulmaa, emmekä löytäneet yhtä ainutta, jossa kiekko olisi ollut maalissa, joten se on mitä se on, tuomari sanoo Anttilalle.

Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen oli hylkäyksestä hyvin tuohtunut ja antoi aiheesta myös omat kommenttinsa medialle pelin päätyttyä.

– Meillä on vaihtoaitiossa tabletti, mistä Teemu Turunen ja kumppanit sanoivat, että kiekko näkyy verkossa. Tuomarit väittivät, etteivät he nähneet maalia. Se oli kova paikka, koska tässä turnauksessa maalit ovat kortilla. Paikkoja ja osumia on vaikea tehdä, Jalonen totesi.

Tätä Suomen tekemää “maalia” väänneltiin ja käänneltiin, mutta hylkytuomio tuli:

Tuomaristo perustelee kapteeni Marko Anttilalle hylkäyksen syyt ensimmäisen erän päätyttyä:

Katso myös: Video: Tshekki on lyöty – Leijonat paineli mitalipeleihin hurjalla taistelulla


Pelaajat:
Joukkueet: