Markku Kanerva jatkaa Huuhkajien päävalmentajana – valmennustiimi uudistuu merkittävästi

Uefa Markku Kanerva huuhkajat em-kisat euro 2020

Palloliitto kertoi maanantaina pidetyssä tiedotustilaisuudessa, että Markku Kanerva jatkaa Huuhkajien päävalmentajana.

Arvuuttelut Huuhkajien päävalmentajasta voidaan lopettaa. Palloliitto tiedotti maanantaina, että Markku Kanerva jatkaa Suomen miesten jalkapallomaajoukkueen peräsimessä.

Kanervan Uusi sopimus käsittää syksyllä alkavan Kansojen liigan, MM-karsinnat ja mahdollisen MM-lopputurnauksen 2026. Kanerva on toiminut Huuhkajien päävalmentajana joulukuusta 2016 lähtien ja hänen suurin meriittinsä on tietenkin Huuhkajien vieminen edellisiin jalkapallon EM-kisoihin. Kanervan asema on ollut tuoreeltaan tapetilla, koska Suomi ei selviytynyt parhaillaan käynnissä oleviin EM-kisoihin.

Mainos alkaa:

Maanantain tiedotustilaisuudessa julkistettiin myös, että valmennustiimi sen sijaan uudistuu merkittävästi. Jo nyt on selvää, etteivät apuvalmentajina toimineet Toni Korkeakunnas ja Mika Nurmela jatka tehtävissään.

Uusina niminä mukaan liittyvät Jani Honkavaara, Teemu Tainio sekä todellisena yllätysnimenä Tim Sparv. Honkavaara toimii Kuopion Palloseuran ja Tainio virolaisen JK Kalevin päävalmentajana.

Sparv puolestaan on juuri nostettu Sparta Prahan apuvalmentajaksi, mutta valmentamisen lisäksi hänellä tuleekin olemaan ennenkuulumaton rooli. Huuhkajien ex-kapteeni Sparv tulee siis olemaan titteliltään ”player manager”, jollaista ei Suomen maajoukkueessa ole aiemmin ollut.

Kanerva kertoi tiedotustilaisuudessa, että Henri Lehto jatkaa Huuhkajien valmennustiimissä. Tiimi tulee myös täydentymään myöhemmin.

Tsekkaa myös: Uskomaton kohellus Suomen Cupissa – Kuusysi teki erittäin koomisen oman maalin


Pelaajat:
Joukkueet: