Tokion hopeamitalistilta upea ele – huutokauppasi mitalinsa pelastaakseen 8-kuukautisen pojan

Maria Andrejczyk tokion keihäänheitto mitali - pallomeri.net

Maria Andrejczyk – Tokion olympialaisten keihäänheiton hopeamitalisti – päätti laittaa hyvän kiertämään, ja myös onnistui tässä.

Andrejczyk sairasti vuonna 2018 luusyövän, mutta parani siitä ja suoritti Tokion olympialaisissa komeasti sijoittuen naisten keihäänheitossa kakkospaikalle. Hopeinen mitali ei kuitenkaan kauaa ehtinyt naisella viipyillä ennen kuin puolalaisheittäjä päätti huutokaupata sen auttaakseen sydänleikkausta tarvitsevaa 8-kuukautista Miloszek-poikaa.

– Mitalin todellinen arvo säilyy aina sydämessä. Mitali itsessään on vain esine, mutta sillä voi olla arvoa muille. Tämä mitali voi komerossa pölyttymisen sijaan pelastaa hengen. Siksi olen päättänyt huutokaupata sen auttaakseni sairaita lapsia, 25-vuotias Andrejczyk sanoi heti olympiafinaalin jälkeen ruotsalaisen Aftonbladetin mukaan.

Huutokauppa oli menestys, sillä puolalainen supermarket-ketju Zabka osti mitalin 125 000 dollarilla, eli noin 107 000 eurolla.

Poika saa siis tarvitsemansa avun ja pääsee Yhdysvaltojen Stanfordiin leikkaukseen, mutta viimeisin – koko hyväntahdon ketjun päättänyt – ele nähtiin supermarket-ketjun toimesta.

Zabka nimittäin päätti palauttaa mitalin sen alkuperäiselle omistajalle, Andrejczykille.